Nyhetsbrev mars 2013

Nyhetsbrev mars 2013

Boligprisene falt 0,2 prosent i mars, viser sesongjusterte tall fra Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes forening (EFF. Uten sesongjustering steg prisene 0,1 prosent.

Det siste året har de imidlertid steget 7,0 prosent. I februar var årsveksten 8,5 prosent.

– Vi ser ikke noen påskeeffekt i volumet, og det tyder på at det vi ser er en reell utflating av prisene, sier styreleder Terje Buraas i Eiendomsmeglerforetakenes Forening i en pressemelding.

-Det kan tenkes egenkapitalkrav, varslet innstramming i Startlånsordningen samt varslede rentehevinger har en viss prisdempende effekt. Vi merker at det er fokus på egenkapitalkravet blant boligkjøperne, noe som gjør at kjøperne selv – med bakgrunn i usikkerhet om egenkapital – kan avstå fra å søke lån i den tro at de ikke vil få det innvilget, sier Buraas.

 Tromsø på tronen

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris er nå 31.500 kroner. Da boligprisene var på det laveste etter finanskrisen, bunnet boligprisene ut i desember 2008 med en kvadratmeterpris på 21.000 kroner.

Gjennomsnittprisene hittil i 2013 er 5,2 prosent høyere enn snittprisen i 2012. Prisene er nå 7,0 prosent høyere enn i mars 2012.

Prisutviklingen for de største byene viser at Tromsø troner øverst som byen hvor prisene stiger mest i 2013. Prisen der er så langt i år 8 prosent høyere enn gjennomsnittprisen i 2012. Oppturen i Tromsø merkes også i Eie Tromsø, som har doblet antall ansatte på kontoret.

-Tromsø har et stort etterslep på prisutviklingen og nybygg  sammenlignet med resten av landet. I mars har vårt kontor solgt svært bra, spesielt på prosjekt. Totalt har vi solgt 36 av 51 leiligheter i PåKanten – prosjektet, noe som vi er svært fornøyde med, sier Børge Martinussen, daglig leder ved Eie Tromsø.

Bedre hyttesalg
For hyttemeglerne i Eie er det også positive signaler i markedet. Trysil-megler Petter Birkrem er godt fornøyd med påskesalget.

– Det har gått over all forventning med tre salg og to bud med forbehold om finansiering. Sesongen har også vært bedre med 15 prosent mer salg enn i fjor, og det er jo ikke slutt ennå. Salgsprisene har også vært høyere i år enn i fjor.

Mvh

John Granly Steen 

 

 

[widgets_on_pages id="Merker"]

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. liKJrwCL - liKJrwCL... Nyhetsbrev mars 2013 - MNEF - Eiendomsmegler i Oslo - John Granly Steen...
  2. AoLCaFWl - AoLCaFWl... --...
  3. QLIJNPHo - QLIJNPHo... Nyhetsbrev mars 2013 - MNEF - Eiendomsmegler i Oslo - John Granly Steen...
  4. mulberry bags - mulberry bags... --...

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *