Solgt: 2 490 000,-

St. Hansberget/Drammen – Påkostet og lekker 2-roms leilighet med fjordutsikt fra balkong. Oppvarming, varmtvann og kabel tv/internett er inkludert i felleskostnadene. P-plass. Enkel adkomst til leiligheten med lite trapper!

Leilighet 1 Bedroom 1 Bathroom 54 ft2

St. Hansberget/Drammen - Påkostet og lekker 2-roms leilighet med fjordutsikt fra balkong. Oppvarming, varmtvann og kabel tv/internett er inkludert i felleskostnadene. P-plass. Enkel adkomst til leiligheten med lite trapper!

Contact An Agent

St. Hansberget/Drammen – Påkostet og lekker 2-roms leilighet med fjordutsikt fra balkong. Oppvarming, varmtvann og kabel tv/internett er inkludert i felleskostnadene. P-plass. Enkel adkomst til leiligheten med lite trapper!

 

For å se alle bildene klikk på linken til finn annonsen:

https://www.finn.no/realestate/homes/ad.html?finnkode=128689625

 

Solbergsgate 7 B, 3040 Drammen

Prisantydning
2 490 000,-
Fellesgjeld
49 274,-
Totalpris
2 539 274,-
Felleskost/mnd.
3 532,-
Boligtype
Leilighet
Soverom
1
Primærrom
54 m²
Bruksareal
54 m²
Eieform
Andel
Byggeår
1960
Energimerking
G – rød
Rom
2
Tomteareal
30447 m² (eiet)
Bruttoareal
57 m²
Eierskifte-forsikring
Ja
Fellesformue
23 349,-
Formuesverdi
489 089,-

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Barnevennlig
 • Rolig
 • Kabel-TV
 • Moderne
 • Garasje/P-plass
 • Bademulighet
 • Turterreng
 • Offentlig vann/kloakk
 • Utsikt
 • Bredbåndstilknytning

Felleskostnader inkluderer

Oppvarming og varmtvann, kommunale avgifter, renovasjon, strøm i fellesområder, kabel-TV og internett, renter og avdrag på felleslån, bygningsforsikring, vedlikehold, trappevask, snøbrøyting, forretningsførsel og medlemskap i NBBO.

Omkostninger

2 490 000,- (Prisantydning)
49 274,- (Andel av fellesgjeld)
——————————————————–
2 539 274,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
5 650,- (Forkjøpsrettsavklaring)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte – Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL – Statens Kartverk)
——————————————————–
13 609,50 (Omkostninger totalt)
——————————————————–
2 552 883,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 602
Gårdsnr: 112
Bruksnr: 83

Borettslag-navn: St Hansberget Borettslag
Borettslag-orgnummer: 932828464
Borettslag-andelsnummer: 125

Presentasjon

Solbergs Gate 7 B er en moderne, lys og innbydende 2-roms leilighet med en rolig og samtidig sentrumsnær beliggenhet. Det er umiddelbar nærhet til flotte turområder i Nordbykollen både sommer og vinter. Leiligheten har en deilig, stor, overbygget balkong med nydelig utsikt over Drammenselven og gode solforhold. Det er ytvendige biloppstillingsplasser for beboere..

Innvending fremstår leiligheten med lyse, behagelige fargevalg og en smart og arealeffektiv planløsning. Stuen har god plass til spisebord og kjøkkenet er moderne og lekkert med delvis integrerte hvitevarer og flott spiseplass. Det pene badet har opplegg for vaskemaskin. Soverommet har stilig skyvedørsgarderobe og det er utgang til balkong både fra soverom og stue. Oppvarming/varmtvann er inkludert.

HØYDEPUNKTER
– Moderne 2-roms andelsleilighet.
– Utvendige biloppstillingsplasser.
– Overbygget balkong med nydelig utsikt.
– Meget gode solforhold på balkong.
– Entré med garderobeskap og dørcalling.
– Lekkert kjøkken med flott spiseplass.
– Delvis integrerte hvitevarer på kjøkkenet.
– Innbydende stue med plass til spisebord.
– Pent bad med opplegg for vaskemaskin.
– Flott soverom med skyvedørsgarderobe.
– Lagringsplass i disponibel kjellerbod.
– Sikringsskap med automatsikringer.
– Oppvarming/varmtvann er inkludert.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et rolig og attraktivt område på St. Hansberget i Drammen kommune. Området har gode solforhold og utsikt mot Drammensfjorden, samt nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og bymessige fasiliteter. Det er kort vei til Nordbykollen med lysløype, hvor flere utkikkspunkter gir mulighet for et fantastisk skue over byen.

I tillegg er det flotte tur- og friluftsområder på Glassverket. Her ligger også fotballbaner på rekke og rad, i tillegg til en fin idrettshall. Du finner flere badeplasser langs fjorden, hvor bl.a. idylliske Sota Fjordpark byr på både gresslette og sandstrand. Det er sykkelvei langs elva til Drammen jernbanestasjon, og i tillegg er det kort vei til Bangeløkka og påkjøringsfeltene til E18 Oslo/Tønsberg, eller E134 mot Kongsberg.

Servicetilbud

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop Extra Tangen, Spar Rundtom og Rema 1000 Rundtom. Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Strømsø Senter på en fin miks av butikker. Det er også kort vei til Bragernes torg med alle bymessige fasiliteter. Nye CC Drammen er ferdigstilt og byr på storhandel og småhandel under samme tak.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste holdeplass er Solbergs Gate som ligger ca. 250 meter fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Strømsø, 9 min til Gulskogen, 13 min til Liertoppen, 35 min til Oslo S og 34 min til Kongsberg.

Fra eiendommen er det gangavstand til Universitetet i Sørøst-Norge som holder til på Papirbredden, helt nede ved elva. Her finner du også restauranter, kafeer, rockescene og kulturliv vegg i vegg.

Beskrivelse av bebyggelsen

Andelsleilighet over 1 plan beliggende i høy første etasje.

Byggemåte

Grunnmasser av fjell, stein og jord. Støpt betongdekke. Kjellervegger av betong. Yttervegger av bindingsverksvegger med tre, tekket med teglstein. Etasje/lydskille i betong. Flat tak tekket med sveisemembran. Vinduer fra 1985.

For ytterligere informasjon se vedlagt tilstandsrapport.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 54 kvm, Bruttoareal: 57 kvm

1.Etasje:
Bta.: 57 kvm.
Bra:: 54 kvm.
P-rom: 54 kvm.
P-rom inneholder: Stue, kjøkken, bad, entre og soverom.

Standard

Entré
Leiligheten ligger i første etasje og har adkomst via felles trappegang. Entreen gir et godt førsteinntrykk av leiligheten og er holdt i en lys og moderne stil. Det er dørcalling og smart innbygget garderobeskap med speilfront. Den lyse stilen harmonerer godt med øvrige rom i leiligheten.

Kjøkken
Kjøkkenet er lekkert med downlights, glatte vegger og grå flislaminat på gulv. Det er godt med benke- og skapplass og koselig spiseplass. Innredningen er moderne med hvite, glatte fronter og kontrastfylte høyglansede, sorte overskap med glassfelt. Det er matchende laminatbenkeplate med dobbel oppvaskkum, opplegg for oppvaskmaskin og flotte fliser over benk.

På den ene veggen går flisene helt opp til taket med stilig, sort ventilator som blikkfang. Det er integrerte hvitevarer som induksjonstopp, stekeovn og mikrobølgeovn, samt kjøleskap.

Stue
Stuen er lys og innbydende med nedfelt himling med downlights og gode vindusflater som gir rikelig med lys og ivaretar den flotte utsikten. Det er utgang til balkong og stuen har god plass for sofaløsning med tilhørende møblement og spisebord.

Bad/vaskerom
Badet er pent innredet med gulv- og veggfliser, gulvvarme, downlights og vegghengt toalett. Det er dusjhjørne med deilig regnfallsdusj og praktiske, innfellbare glassdører. Innredningen har mørke skuffefronter med heldekkende servant og speilskap med belysning. Badet har opplegg for vaskemaskin.

Soverom og garderobe
Soverommet er lyst med utgang til balkong og stor skyvedørsgarderobe med flotte rammefronter med noen speilfelt. Leiligheten har for øvrig god lagringsplass med garderobeskap i entré og i disponibel kjellerbod.

Utstyr

Det er p.t. inngått avtale med selskaper for tv- og internettsignaler med Canal Digital.

Oppvarming – Teknisk

Boligen er oppvarmet med radiatorer tilknyttet fjernvarme og gulvvarme på bad. Det er sikringsskap med automatsikringer og mekanisk avtrekk fra kjøkken. Boligen har dørcalling og inkludert i felleskostnadene er oppvarming/varmtvann og grunnpakke for tv og data.

Parkering

Utvendige biloppstillingsplasser med motorvarmer, felles for hele borettslaget. Borettslaget har et garasjelag og gjesteparkering. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra PrivatMegleren. Velkommen til visning!

Uteområde

Fra stue og soverom er det utgang til deilig, overbygget balkong på ca. 9 kvm. Balkongen har meget gode solforhold og nydelig utsikt over Drammenselva mot Eikerbygdene. Det er god plass til koselig sittegruppe og tett rekkverk med innslag av glass. På gulvet er det trefliser.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon. Dette gjelder for alle andelsleiligheter.

Borettslaget har lovbestemt pant i den enkelte andel for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom andelen og borettslaget, jf. borettslagsloven § 5-20. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Servitutter / rettigheter

Andelen overdras fri for pengeheftelser. På borettslagets eiendom er det tinglyst ulike erklæringer/servitutter og pengeheftelser, bla. tilknyttet fellesgjeld. Disse vil følge eiendommen.
Følgende servitutter er tinglyst på eiendommen:

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vann og avløp ifølge forretningsfører.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det er utstedt ferdigattest for bygningen ifølge Drammen kommune. Ferdigattesten ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 489 089,- pr 31.12.16
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 1 565 085,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

KOMMUNEPLANER
Id: 335.
Navn: Kommuneplanens arealdel 2014-2036.
Plantype: Kommuneplanens arealdel.
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 05.10.2015.
Bestemmelser: http://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/0602/Dokumenter/VedtaksDokumenter/KP_335_B20151015.pdf
Lovmerknad: PBL 2008.
Delarealer:
Delareal: 10 804 m.
Arealbruk: Boligbebyggelse, Nåværende.

REGULERINGSPLANER
Id: 18/11:
Navn: REGULERINGS- OG BEBYGGELSESPLAN FOR SANKT HANSBERGET.
Plantype: Eldre reguleringsplan.
Status: Endelig vedtatt arealplan.
Ikrafttredelse: 10.10.1960.
Bestemmelser: http://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/0602/Dokumenter/VedtaksDokumenter/B_MELDING.PDF
Delarealer:
Delareal: 1 053 m.
Formål: Felles avkjørsel.
Delareal: 9 712 m.
Formål: Boliger.
Delareal: 39 m.
Formål: Kjørevei.

Beskrivelse av borettslaget

Det er borettslaget som eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget. Andel i borettslag gir andelseier borett til og råderett over en nærmere bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets gjeld, men borettslagets løpende utgifter må dekkes av andelseierne gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader o.l.

Sikringsfond

Sikringsfond er en forsikringsordning som dekker tap borettslaget får som følge av at andelseiere misligholder betaling av løpende fellesutgifter. Medlemskap i sikringsordning kan tegnes av det enkelte borettslag, eller av boligbyggelag på vegne av tilknyttede borettslag.

Faste, løpende kostnader

Kr. 3 532,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Oppvarming og varmtvann, kommunale avgifter, renovasjon, strøm i fellesområder, kabel-TV og internett, renter og avdrag på felleslån, bygningsforsikring, vedlikehold, trappevask, snøbrøyting, forretningsførsel og medlemskap i NBBO.

Andre utgifter:
– Det må påregnes kostnader til innboforsikring og evt fasttelefon.
– Utgiftene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på internett etc.
– Forhåndsavklaring av forkjøpsrett et gebyr til Nedre Buskerud Boligbyggerlag betales av kjøper dersom forkjøpsretten ikke benyttes. Hvis forkjøpsretten benyttes gjelder egne regler fastsatt av Nedre Buskerud Boligbyggerlag.
– Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget.
Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Spesifikasjon av lån

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 94937026557, Handelsbanken Eiendomskreditt filial av Stadshypotek AB.
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 16.08.2018: 2.15% pa.
Antall terminer til innfrielse: 33.999998.
Saldo per 16.08.2018: 11 934 496.
Andel av saldo: 49 274.
Første termin/første avdrag: 30.12.2015 ( siste termin 30.05.2035 ).
Flytende rente.

Det er ingen mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser og rombetegnelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter. Takstmannen sin beskrivelse og rombetegnelse tar utgangspunkt i dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Gardin og gardinstang i soverom, samt gardin i stue medfølger ikke handelen.

Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Adgang til utleie (boligformål)

Utleie av bolig i borettslag krever styrets samtykke, jf. borettslagsloven § 5-3.

Konsesjon / Odel

Ingen konsesjon eller odel.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Forkjøpsrett for medlemmer / styregodkjennelse

Borettslaget kan vedtektsfeste forkjøpsrett for andelseiere og andre, jf. borettslagsloven § 4-11. Forkjøpsretten er forhåndsavklart. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere informasjon.

Borettslag kan vedtektsfeste at ny andelseier skal godkjennes av styret, jf. borettslagsloven § 4-5.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens «gi bud-knapp» som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se «Viktig informasjon» i salgsoppgaven.

Solgt ‘som den er’

Eiendommen selges «som den er», jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

————————————————————————————————————————-
HAR DU SPØRSMÅL?

Ta kontakt med ansvarlig megler John Granly Steen på tlf. 936 93 381 eller john@privatmegleren.no dersom du har spørsmål vedrørende denne boligen.

Trenger du en markedsvurdering av din nåværende bolig? Ta kontakt på ovennevnte epost eller telefon for avtale.

For informasjon om eiendomsmegler John Granly Steen refereres det til: www.johngranlysteen.com

Salgsoppgaven beskriver vesentlig informasjon om eiendommen, inkludert kjente feil og mangler

Solbergsgate 7 B, 3040 Drammen

Kart

I nærheten

Buss

0.2 km

Jernbane

2.6 km

Skole

1 km

Dagligvare

0.8 km

Hva sier naboene?

Nabolaget er vurdert av 25 lokalkjente

Opplevd trygghet
Veldig trygt
Naboskapet
Godt vennskap
Kvalitet på skolene
Bra

Rapporter annonse

FINN-kode: 128689625

Sist endret: 30. sep 2018 03:14

Referanse: 83180343

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.