Solgt: 2 900 000,-

Lardal-Svarstad-Brufoss: Idyllisk småbruk m/ 300 meters vannlinje til Numedalslågen*Tomt på 83,5 mål*Rett til laksefiske

Småbruk 3 Bedroom 1 Bathroom 125 ft2

Småbruk solgt

Contact An Agent

Lardal-Svarstad-Brufoss: Idyllisk småbruk m/ 300 meters vannlinje til Numedalslågen*Tomt på 83,5 mål*Rett til laksefiske

 

For å se alle bildene klikk på linken til finn annonsen:

http://www.finn.no/finn/realestate/homes/object?finnkode=51237185&searchclickthrough=true

 

Lindsholmveien 517, 3275 Svarstad

Prisantydning

2 990 000,-

Primærrom
125 m²
Boligtype
Enebolig
Eieform
Eier (Selveier)
Rom
4
Soverom
3

Prisdetaljer

Prisantydning
2 990 000,-
Verditakst
3 000 000,- 
Lånetakst
2 550 000,- 

Omkostninger

2 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
199,50 (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
72 500,- (Dokumentavgift)
——————————————————–
82 649,50 (Omkostninger totalt)
——————————————————–
3 072 649,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning

Areal og byggeår

Primærrom
125 m² 
Bruttoareal
125 m²
Bruksareal
137 m² 
Tomt
83 525 m² eiet
Byggeår
1872
Eierskifteforsikring
Ja 
Energimerking
D   

Beliggenhet

Opplev idyllen og fiskedrømmen. Eiendommen ligger ved Brufoss i idylliske og vakre omgivelser ved Lågen. Eiendommen har 300 grense til Lågen med flotte fiskemuligheter for en ivrig laksefisker. Man kan også drive med padling i kajakk/kano ned over Lågen. Her vil du kunne møte på hindringer i varierende vanskelighetsgrad. Om man ønsker å ha en rolig stund, kan man også bare sitte på terrassen å nyte den flotte utsikten med et glass vin med venner og kjente. Er man lei av byliv og stress kan dette være eiendommen som gir inspirasjon og ny energi.

Lardal kommune kan tilby varierte kulturopplevelser, laksefiske og både vill og rolig natur. Her finnes det aktiviteter for små og store. Alt fra opplevelsesgård og åpen seter sommerstid, skisenter for nedover ski og flott løypenett for bortover ski vinterstid. Kommunens friluftsliv er knyttet til Numedalslågen, som er en av landets fem beste lakseelver, og til skogen og fjellområdene mot Skrim. Kommunen har merkede Huldrestier til mange flotte topper! I kommunen finnes også fine, merkede «Lågastier», på begge sider av Numedalslågen. Lardal ligger sentralt plassert på Østlandet med under en times reiseavstand til Larvik, Sandefjord, Tønsberg, Holmestrand, Horten, Skien, Porsgrunn, Kongsberg og Drammen. Til Oslo er kjøretiden ca. 1 time og 20 minutter. Grenlandsekspressen gjør at kollektivtilbudet til Oslo og Skien er bra. Det er også bra bussforbindelse til Larvik. Avstanden til jernbane og flyplass (Torp) er under en time. Det går skolebuss til barneskolen i Svarstad i Vestfold Fylke.

Bygninger

Bygninger på eiendommen: Bolighus, låve og garasje/uthus oppe ved fylkesveien. Kun fundamenter til eldre uthus står igjen på gårdstunet.

Byggemåte

Originalt er bolighuset fra 1872. Sannsynligvis påbygget flere ganger. Inngangspartiet er relativt nytt. Ifølge tidligere eier har Lardal kommune har gitt tillatelse til å bygge på et vindfang/entre på huset. Ringmur og støpt plate på mark. Over ringmur er det tradisjonelt bindingsverk av tre, kledd med stående trepanel. Saltak i trekonstruksjon, tekket med stålplatetak i steinmønster. Fliser på gulv, panelte vegger. Utsyr med skyvedørsgarderobe. Til den ene hoveddelene er det kjellerkulp i midten. Grunnmur av betong og støpte gulv. I den eldste delen er det ringmur av betong, ukjent oppbygging av gulv. Over grunnmur er det sannsynligvis laftetømmer/reisverk/plank. Det hele er tilleggs isolert og kledd med stående trekledning. Saltak i trekonstruksjon, tekket med takstein. Takrenner og taknedløp av stål. Sidehengslede vinduer med to-lags glass. Balkongdør med glassfelt. Standard inngangsdør av god kvalitet. Pipe av tegl, pipen er pusset og malt i boligetasjene og den er helbeslått over tak. Terrasse i trekonstruksjon: Utgang fra stuen og videre utgang til terreng via tretrapp. Terrassen er fundamentert på pilarer av betong, tresøyler og tresperrer. Terrassebord på gulv og trerekkverk. Det er montert terrassemarkise og elektrisk terrassevarmer på veggen. Boligen/våningshuset er betydelig oppusset både innvendig og utvendig i 2007/2008. Bl. a med isolering, ny panel, nytt tak, nye vinduer, nytt bad, alt VVS-utsyr, samtlige dører, nytt elektrisk anlegg, nybygget terrasse. Opplysninger er gitt av eier.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 125 kvm, Bruksareal: 137 kvm, Bruttoareal: 125 kvm

1.Etasje:
P-rom: 68 kvm.
Bra: 68 kvm.
Bta: 75 kvm.
Inneholder: Entré, kjøkken, stue, spisestue, bad/wc/vaskerom, trapperom.

2.Etasje:
P-rom: 57 kvm.
Bra: 57 kvm.
Bta: 62 kvm.
Inneholder: Trapperom, gang, soverom, soverom 2, soverom 3, walk-in-closet.

Garasje 1:
Bra: 12 kvm.
Bta: 14 kvm.
Inneholder: Lagringsrom/garasje. Ikke vært i bruk i senere år. Ingen teknisk verdi.

Garasje 2:
Bra: 12 kvm.
Bta: 12 kvm.
Inneholder: Utebod Ingen teknisk verdi. Ikke befart.

Låve:
Bra: 88 kvm.
Bta: 88 kvm.
Inneholder: Hus for dyrehold/lager. Blir nå benyttet som lagringsbod. Ingen teknisk verdi.

Innhold

* Attraktivt småbruk med stort utviklingspotensial landlig beliggende med vakker utsikt til Numedalslågen.
* Ingen boplikt.
* Lakserett.
* Eiendommen ligger i vakre Lardal kommune med utallige muligheter til et variert friluftsliv til alle årstider.
* Svarstad med alpinanlegg og flotte løypetraseer.
* Utallige fiskevann for den fiskeinteresserte.
* Aktivitetsparken Høyt og Lavt bare noen minutter unna.
* Kort avstand til Hvittingfoss sentrum. Ca. 2 km til dagligvare, bank, post, lege, fysioterapeut og treningssenter etc.
* Hovedhuset er betydelig renovert de de siste årene og senest i 2013. Nytt vindfang på 16 kvm og er således i meget god standard.
* Nytt kjøkken med integrerte hvitevarer.
* Helt ny varmepumpe type HITATCHI (toppmodellen).
* Stor terrasse med ny og stor terrassemarkise. Terrassevarmer ment for 9 personer.
* Nyinnredet og meget innholdsrik omklednings og garderoberom.
* Ny adkomstvei til eiendommen inkludert drenering langs hele veien mot skråning.
* Egen vannforsyning.
* Eget renseanlegg.
* NOKIA parabolanlegg med uttak i 1 og 2 etasje.
* Elektrisk anlegg oppgradert til dagens standard.
* Mobiltelefon og mobilnettverk fungerer utmerket.
* Verisure alarm og brannvarslingssystem er installert.

Standard

1.etg.
Nytt inngangsbygg/entre, kjøkken med åpen løsning mot spisestue, stue, trapperom og bad/wc/vaskerom.

Gulv: Fliser i vindfang, forøvrig tregulv. Gulvbelegg på bad.
Vegger: I hovedsak malt panel, fliser på bad.
Himlinger: Malte huntonittplater og panel.

Bad/wc/vaskerom:
Flissatte vegger og belegg på gulv. Innredet med servant, toalett, helt dusjkabinett og røropplegg for vaskemaskin. Eier opplyste om at det skal monteres ny servant med servantskap mellom toalett og dusjkabinett.

Kjøkken:
Forholdsvis ny kjøkkeninnredning med melamin skrog og med lyse profilerte fronter. Laminat benkeplate med nedfelt koketopp og skyllekum. Integrert oppvaskmaskin og komfyr. Damphette ved komfyrs plass. På kjøkken er det luke i gulv, som fører ned til kjellerkulp. I kjeller er det 200 liters varmtvannsbereder.

2.etg.:
Inneholder trapperom, gang/loftstue, 3 soverom og walk-in-closet.

Gulv: Tregulv.
Vegger: Panel/malte flater.
Himlinger: Malt panel og malte plater. Luke i himling til kryploft.

Drenering:
Det ble drenert rundt hele huset i 2007, ifølge eier. Veien ned til bygningene ble planert ut og det ble etablert drensgrøfter på siden.

Låvebygg:
Svært dårlig stand.

Uthus:
Kun pilarer av stein, som markerer der hvor bygget har stått. Lardal kommune har gitt tillatelse til å bygge opp det gamle bryggerhuset som er revet.

Oppvarming

Vedfyring og elektrisk oppvarming. Moderne vedovn i stuen, eldre vedovn i 2. etg. Det er i senere tid satt inn «luft til luft» varmepumpe.

Parkering / Garasje

På egen eiendom. 2 garasjebygg oppe ved veien. (Dårlig tilstand). Den ene garasjen ble ikke oppdaget på befarningsdagen. I følge eier, ble det opplyst pr. tlf. at standard og tilstand er dårlig. Således ingen teknisk verdi.

Adkomst

Fra E-18 kjører man nordover mot Gravdal og videre mot Høyjord. Fortsetter videre til Vivestad og tar til venstre ved Lønnskollen, mot Svarstad. Tar deretter nordover mot Hvittingfoss/Kongsberg. Før Hvittingfoss tar man til venstre mot Skrim. Kjører over Lågen og tar 1. vei til venstre etter broen. Følger Lindsholmveien ca. 2,5 og får nedkjøring til eiendommen på venstre side. Fra Hvittingfoss kjører du mot Linesholm, ca. 3 km fra sentrum i Hvittingfoss, hvitt hus ned mot Lågen.

Beskrivelse av tomt/hage

Totalt ca. 83,5 mål. tomt. Ca. 60 mål skog på oppsiden av veien, ca. 20 mål på nedsiden av veien til Lågen. Gårdstunet er på ca. 3 mål. Målebrev finnes ikke. Tomtestørrelsen er innhentet fra EDR-register og lagt inn automatisk. Det antas at det eksisterer en skylddelingsforretning fra 1871 i Statsarkivet. Det antas videre at det til eiendommen hører elvegrunn avgrenset etter reglene i vassdragsloven.

Tilliggende fasiliteter

* Ifølge selger har eiendommen lakserett. Eiendommen er en del av Otterstad fellesfiske. Grunneiere deler evt. overskudd etter salg av fiskekort etter andelsbrøk. Dette blir gjort på slutten av året. Kontakt
megler vedr. dette. Grunneier med nærmeste familie har rett til fiske på egen eiendom etter vanlige grunneier regler. Videre informasjon vedr. dette ta kontakt med Brufoss fiske eller Lardal kommune.
* Lardal kommune har gitt tillatelse til å bygge opp det gamle bryggerhuset som er revet.

Servitutter / Rettigheter

Legalpant for inntil 1G for ubetalte utgifter.

Servitutter i grunn:
17.10.1919 900152 SKJØNN
Vedr erst/utbygging av Brufoss
GJELDER DENNE MATRIKKELENHETEN MED FLERE

22.06.1927 900131 SKJØNN
Tunhovdreguleringen
GJELDER DENNE MATRIKKELENHETEN MED FLERE
18.01.1999 239
** DIVERSE PÅTEGNING
Nu rettighetshaver: STATSKRAFT FS orgnr 962 986 277
08.03.2004 1655
** DIVERSE PÅTEGNING
Innløsning av årlig erstatning.
28.06.2005 4474
** DIVERSE PÅTEGNING
Ny rettighetshaver: Statskraft Energi AS Org: 987 059 729

19.04.1933 900140 SKJØNN
Regulering av Pålsbufjord og Rødungen
GJELDER DENNE MATRIKKELENHETEN MED FLERE
04.01.1999 1
** DIVERSE PÅTEGNING
Ny rettighetshaver: STATSKRAFT SF orgnr 962986277
28.06.2005 4474
** DIVERSE PÅTEGNING
Ny rettighetshaver: Statskraft Energi AS Org: 987 059 729

11.08.1948 1771 BESTEMMELSE OM VANNRETT
Rettighetshaver: 0728 / 1 / 7 / /

10.02.1966 543
SKJØNN
Nore og døgnreguleringen
GJELDER DENNE MATRIKKELENHETEN MED FLERE
04.01.1999 1
** DIVERSE PÅTEGNING
Ny rettighetshaver: STATSKRAFT SF orgnr 962986277
28.06.2005 4474
** DIVERSE PÅTEGNING
Ny rettighetshaver: Statskraft Energi AS Org: 987 059 729

25.02.1977 1451
JORDSKIFTE
Grensegangssak
GJELDER DENNE MATRIKKELENHETEN MED FLERE

12.09.2008 739603
JORDSKIFTE
Sak 0700-2003-0008
GJELDER DENNE MATRIKKELENHETEN MED FLERE

GRUNNDATA

07.11.1871 900025 REGISTRERING AV GRUNN
Denne matrikkelenhet utskilt fra: 0728 / 1 / 2 / /

02.09.1946 1869 REGISTRERING AV GRUNN
Utskilt fra denne matrikkelenhet: 0728 / 1 / 7 / /

EIENDOMMENS RETTIGHETER

Servitutter:
07.11.1871 900034 BESTEMMELSE OM BEITERETT
Rettighet hefter i: 0728 / 1 / 2 / /

Servitutter eldre enn 1950 blir ikke innhentet.

Vei / Vann / Avløp

Adkomst: Privat avstikker fra fylkesvei.
Vann: Privat innlagt.
Avløp: Privat septiktank.

Privat vann, separat borehull. Avløp, system minirenseanlegg Biovac, tømmes 2 ganger pr. år. Serviceavtale/egen tømmeavtale. Veien ned til boligen er privat og gruslagt. Eier opplyste om at veien nylig er planert, og at det er etablert drensgrøft på oversiden av veien. Dette for å forhindre at overflatevann skal ødelegge veien.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ikke tegninger, ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i kommunes arkiver.

Ligningsverdi

Ligningsverdi som primærbolig og sekundærbolig er innhentet med ikke mottatt.

Reguleringsforhold

Regulert til Landbruk/Fiske. Lardal kommune. Eiendommen omfattes ikke av reguleringsplan. Gjeldende arealplan er kommuneplanens arealdel. Eiendommen ligger i landbruks-natur-og friluftsområde (LNF). Det er byggeforbud i 100 metersbeltet langs Lågen. Planen ligger på www.lardal.kommune\tjenester\bygg, anlegg og eiendom\arealplan. Ingen innsendte arealplaner.

Faste, løpende kostnader

Strømforbruk siste året 20800 kwh.

Forsikring i Tryg forsikring

Andre utgifter
Offentlig renovasjon. Renovasjonsgebyr kr 3.854,- pr. år for standard abonnent.

Det må påregnes kostnader til strøm, tv-signaler, innboforsikring, bygningsforsikring, internett og evt fasttelefon og tømming av minirenseanlegg Biovac.

Utgiftene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Årlig gebyr til feiervesenet vil også påløpe. Feie/tilsynsgebyr kr 517,- pr pipe pr. år.

Oppgjør

Fullt oppgjør/kontant før overtagelse.

Finansiering

Hvis du ønsker en rask avklaring på finansielle forhold, ta kontakt med PRIVATmegleren som har agentavtale med Nordea på finansielle tjenester og mottar godtgjørelse for dette.

Energiforbruk

Strømforbruk siste året 20800 kwh.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEF’s normgivende liste over løsøre og tilbehør i «Viktig informasjon for selger og kjøper». Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Ja.

Konsesjon / Odel

I henhold til jordskiftesak 0700-2003-0008 har gnr 1 bnr 3 medlemskap i Numedalslågen forvaltningslag med en andel på 1. Tas arealet på elvegrunnen med sammen med landgrunn kan eiendommen være konsesjonspliktig. Bygdeborg ligger i vestre del av eiendommen, se vedlagte matrikkelrapport eiendom under kulturminner.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Som budgiver hos PRIVATmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere.

Alle bud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår «gi bud»-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på PRIVATmeglerens nedlastbare «app.» og på eiendommens annonse på www.finn.no.
Bud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med budskjema.

Solgt ‘som den er’

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning, salget følger avhendingslovens § 3-9: «Enda eigedomen er «selt som han er», eller med liknande atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøperen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesum og tilhøva ellers». Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn de regler som er ufravikelige i forbrukerforhold, jfr. avhendingslovens § 3-9, jfr. § 1-2 (2). På bakgrunn av dette oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i eventuell egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Lov om hvitvasking

Megler er underlagt lov om hvitvasking som innebærer plikt til å melde ifra til Økokrim om mistenkelige transaksjoner