Solgt 3 385 000

Krokstadelva – Fantastisk beliggende enebolig over 2 plan+kjeller – Terrasse m/ ettermiddags/kveldssol – Utrolig utsikt – Hage

Enebolig 3 Bedroom 2 Bathroom 148 ft2

Enebolig solgt i Krokstadelva Nedre Eiker

Contact An Agent

Krokstadelva – Fantastisk beliggende enebolig over 2 plan+kjeller – Terrasse m/ ettermiddags/kveldssol – Utrolig utsikt – Hage

 

Eiendomstype

Enebolig

Eierform

Selveier

Betegnelse

Gnr. 41 Bnr. 207 i Nedre Eiker kommune

Byggeår

1924

BRA/P-rom

Primærrom: 148 kvm, Bruksareal: 186 kvm, Bruttoareal: 202 kvm

Antall rom

4

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 779 kvm

Beliggenhet

Beliggenhet

Eiendommen ligger solrikt, stille og barnevennlig til i et attraktivt boligområde. Opparbeidet tomt med gressplen og diverse beplantninger. Asfaltert gårdsplass. Utsikt mot Mjøndalen og oppover mot Eikerbygdene. Kort vei til butikk, barnehage, barne- og ungdomsskole, idrettsanlegg, Krokstad Senter, Buskerud Storsenter og flott turterreng. Kort vei til Mjøndalen sentrum med jernbanestasjon. God togforbindelse til Kongsberg og Drammen/Oslo. Enkel adkomst til E-134 til Kongsberg/Drammen. Ca. 25 min. kjøring til Kongsberg og ca. 10 min kjøring til Drammen.

Bebyggelse

Bygninger

Frittliggende enebolig over 2 plan + kjeller.

Byggemåte

Boligen ble antatt etablert i 1924 og senere ombygget på 1970-tall. Kjeller med plasstøpt grunnmur av betong. Innslag av leca og teglstein. Støpte gulv i de fleste kjellerrom. Noe tregulv. Over grunnmur er det etasjeskille av tre med stubbloftsfyll. Ytterveggene er sannsynligvis reisverk og plank. Det antas tilbygget er fra 1970-tall. Det er sannsynligvis isolert bindingsverk av tre. Isolert etter 1970-talls standard. Det antas at hele boligen ble kledd om med stående trekledning i denne perioden. Saltak i trekonstruksjon, taket er tekket med betongtakstein. Den eldste delen fra 1924 og den nyeste sannsynligvis fra 1970-tall. Taket er tekket med betongtakstein. Det antas at selve taktekkingen er fra 1980-tall, men dette er ikke bekreftet. Vinduer og ytterdører: I hovedsak sidehenggslede vippevinduer av tre, med to-lags glass. Standard ny ytterdør. Vindusglassene innehar ingen datostempling, men det antas at vinduene er fra 1970-tall. Pipe av tegl. Pipen er pusset og malt inne i boligen. Noe teglstein i forbindelse med peis og brannmurer. Pipen er murt til spekk over tak. Den murte peisen mangler spjeld, og har ikke vært i bruk på lang tid.

 

Vann og avløp

Alder på vann og avløpsrør er ikke kjent. 200 liters varmtvannsbereder er fra 1970-tall. Vannledning av plast inn til boligen, det meste av vannledninger er av kobber. Avløpsrør av plast inne i boligen. Synlige tegn på at det er «pigget» i betonggulv og yttervegger. Det vites ikke noe om tilstand/alder på avløpsrør i grunnen og i terreng.

 

Drensystem

Ingen opplysninger foreligger. Kjelleren er å betrakte som en normal kjeller, og som er normal «kjellerrå». Noe saltutslag på bakveggen.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 148 kvm, Bruksareal: 186 kvm, Bruttoareal: 202 kvm

 

1.Etasje

P-rom: 88 kvm.

Bra: 88 kvm.

BTA: 95 kvm.

P-rom inneholder: Entré, gang, trapperom, hall m/trapp, bad, bad/vaskerom, kjøkken, stue og soverom.

 

2.Etasje

P-rom: 35 kvm.

Bra: 35 kvm.

BTA: 38 kvm.

P-rom inneholder: Gang og 2 soverom.

 

Kjeller

P-rom: 25 kvm.

Bra: 63 kvm.

BTA: 69 kvm.

Inneholder: Trapperom, vaskerom, bod/kontor, bod 1 og Bod 2.

P-rom inneholder: Trapperom, vaskerom og bod/kontor.

S-rom inneholder: Bod 1 og bod 2.

 

Kommentar: Trapperom/gang, vaskerom og kontor var tidligere boder. Det er ikke omsøkt om bruksendring fra bod til nevnte rom. Takhøyden kontor, vaskerom og trapperom er på rundt 2 m. Det er satt inn nytt vindu på det disponible rommet. Boddelen har delvis tregulv, noe betong. Veggene er upussede. Det er tykke vegger i nedre del.

 

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt rombeskrivelse er hentet fra vedlagte takstdokumenter. Takstmann sin beskrivelse tar utgangspunkt i dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Meglerforetaket har forsøkt innhentet byggetegninger fra kommunen. Kommunen har ingen godkjente byggetegninger i sine arkiver. Dette er vanlig for boliger med lignede byggeår i kommunen. Man får således ikke kontrollert om rommene i underetasjen er godkjent til rom for varig opphold.

Boligens kvaliteter

* Fantastisk beliggende enebolig i Krokstadelva med flott panoramautsikt mot Eikerbygdene og Kongsberg.

* Hyggelig overbygget terrasse med utgang fra stuen.

* 3 soverom.

* Koselig hageareal.

* Barnehage og bussholdeplass i nærheten.

Standard

Boligen er malt opp innvendig, nye parkettgulv i 1. og 2. etg. To moderniserte baderom og ny kjøkkeninnredning. Veggoverflater er i hovedsak kledd med tynnplatepanel, mdf-panel som er malt opp.

Våtromsplater på begge baderommene i 1. etg. Innslag av malt murpuss og teglstein. I himlinger er det malte rutepatre og malt mdf-panel. Kjellergulvene er i den ene delen av betong. I boddelen er det grovstøpte gulv, upussede vegger og stubloftsplank i etasjeskillet. Vaskeromsdelen er ikke komplettert. Kun røropplegg med tanke på vaskemaskin og servant. Det disponible rommet har nytt vindu og platekledde vegger. Parkett på betonggulv.

 

Kjøkken

Ny kjøkkeninnredning fra Ikea. Innredning med melamin skrog og med lyse glatte fronter. Laminat benkeplate med nedsenket oppvaskkum. Det er ikke montert damphette. Det er ikke satt inn hvitevarer.

Ikke vært i bruk.

 

Bad/wc/vaskerom:

Fliser på gulv med gulvvarme og det er våtromsplater på vegg. Malte plater i himling, med innfelt downlights. Utstyrt med toalett, servant, dusjkabinett og det er røropplegg for vaskemaskin. Nytt i 2014.

 

Bad:

Fliser på gulv, våtromsplater på veggene. Innredet med servant, toalett og dusjkabinett. Nytt i 2014.

Utstyr

Det er p.t. ikke inngått avtale med selskaper for internettsignaler og tv-signaler. Kjøper må ordne dette selv.

Oppvarming

Elektrisk og ved.

Åpen murt teglsteinspeis i stue og peisovn i stuen.

Gulvvarme på begge bad.

Den murte peisen mangler spjeld, høy alder på vedovn.

Parkering / Garasje

Biloppstillingsplass på egen eiendom, forøvrig gateparkering.

Eiendom/Hage

Adkomst

Fra Oslo: Følg E18 over motorveibrua i Drammen. Følg skilting til E134 mot Kongsberg. Ta av ved avkjørsel til Mjøndalen og følg skilting til Krokstadelva over Drammenselven. I første rundkjøring over Drammenselven kjør rett frem. Ta så til venstre inn Gamle Riksvei. Følg Gamle Riksvei og ta til høyre inn Prestebråtveien like etter barnehage. Følg veien oppover og ta til høyre inn Lindeveien. Eiendommen ligger så på venstre side.

 

Fra Drammen: Kjør Rosenkrantzgata ut av Drammen retning Mjøndalen. I rundkjøringen ved Mjøndalen/Krokstadelva tar men til høyre. Ta så til venstre inn Gamle Riksvei. Følg Gamle Riksvei og ta til høyre inn Prestebråtveien like etter barnehage. Følg veien oppover og ta til høyre inn Lindeveien. Eiendommen ligger så på venstre side.

Beskrivelse av tomt/hage

Tomten er opparbeidet med gressplen, samt diverse beplantninger/prydbusker. Tomten ligger i skrånet terreng. Terrengtrapp av tre og en enkel hagemur av leca. Flere sprekker og skeivheter i muren.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Heftelser

Kommunen har normalt legal panterett (etter loven – ikke tinglyst) som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Panteretten følger eiendommen. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Servitutter / Rettigheter

Legalpant for inntil 1G for ubetalte utgifter.

 

Ingen servitutter registrert.

 

Eiendommens rettigheter

Servitutter:

06.01.2015 7242

BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.

Rettighet hefter i: 0625 / 41 / 346 / /

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

Offentlige forhold

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vann og avløp ifølge Nedre Eiker kommune.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

18.05.2015 14.38.48 fra Kristine Kildebo: Det er ikke funnet dokumentasjon fra oppføring av boligen. Bygningstegninger, BRA og oppføringsår er derfor ikke kjent. Boligen er oppført tidligere enn 1960, og ferdigattest ble ikke utstedt før ca. 1970 i Nedre Eiker kommune.

Ligningsverdi

Ligningsverdi som primærbolig og sekundærbolig er innhentet med ikke mottatt.

Reguleringsforhold

Reguleringsplan/ kommuneplan:

 

Reguleringsplan

Eiendommen er uregulert og det er derfor kommuneplanens arealdel, godkjent 31.08.2011, som gjelder vedrørende tomtens tillatte bebygde areal (BYA%).

 

Kommuneplan

I ihht. Kommuneplanen er denne eiendommen m.fl. avsatt til boligbebyggelse (nåværende), område B.

 

Boligbebyggelse

Jfr. Kommuneplanens arealdel, godkjent 31.08.2011 er boligbebyggelse inndelt i 3 områder; A, B og C.

For dette området gjelder følgende:

Boligområde B; Variert enebolig/småhusbebyggelse. Her skal ikke grad av utnytting overstige 30% BYA. Kommuneplanen overstyrer reguleringsbestemmelsene når det gjelder BYA, med mindre annet er fastsatt i godkjent reguleringsplan vedtatt etter 01.01.1999.

 

Det henvises til kommuneplanen for ytterligere opplysninger.

 

Kommuneplan med bestemmelser kan i sin helhet hentes på: www.nedre-eiker.kommune.no/kommuneplan

Energimerke

Oppvarmingskarakter Oransje – Energikarakter G

Energiattesten er av selger fremlagt for alle på visning – ev. kan megler kontaktes for kopi.

  • konomi

Faste, løpende kostnader

Årlig strømkostnader er ukjent ifølge eier.

 

Kommunale avgifter Kr. 6 033 pr. år
Se vedlegg i salgsoppgaven for spesifikk beregning av kommunale avgifter som ar avhengig av faktisk bruk.

 

Nåværende eier har bygningsforsikring i IF for kr. 3.081,- pr. år.

 

Andre utgifter

– Årsgebyr renovasjon Kr. 2 944,-. Antall terminer 2. Standard m/hjemmekompostering.

– Det må påregnes kostnader til strøm, tv-signaler, innboforsikring, bygningsforsikring, internett og evt fasttelefon samt tilkobling av tv og internett.

– Utgiftene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

– Årlig gebyr til feiervesenet vil også påløpe. Ildsted må undersøkes av brannvesenet før bruk. Det kan påløpe kostnader ved dette.

Oppgjør

Fullt oppgjør/kontant før overtagelse.

Finansiering

Hvis du ønsker en rask avklaring på finansielle forhold, ta kontakt med PRIVATmegleren som har agentavtale med Nordea på finansielle tjenester og mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

3 385 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
9 200,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
199,50 (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
84 620,- (Dokumentavgift)
——————————————————–
95 069,50 (Omkostninger totalt)
——————————————————–
3 480 069,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Spesifikasjon av lån

Ingen felles lån.

Diverse

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter.

 

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

 

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i «Viktig informasjon for selger og kjøper». Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Selger råder fritt over sin bolig med hensyn til utleie, enten hele eller deler av boligen.

Konsesjon / Odel

Nei.

  • vrige kjøpsforhold

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Som budgiver hos PRIVATmegleren kan de kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.

Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere.

 

Alle bud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår «gi bud»-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på PRIVATmeglerens nedlastbare «app.» og på eiendommens annonse på www.finn.no.

Bud må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info om budgiving finner du på egen side sammen med budskjema.

Solgt ‘som den er’

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning, salget følger avhendingslovens § 3-9: «Enda eigedomen er «selt som han er», eller med liknande atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøperen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesum og tilhøva ellers». Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn de regler som er ufravikelige i forbrukerforhold, jfr. avhendingslovens § 3-9, jfr. § 1-2 (2). På bakgrunn av dette oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i eventuell egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Lov om hvitvasking

Megler er underlagt lov om hvitvasking som innebærer plikt til å melde ifra til Økokrim om mistenkelige transaksjoner

____________________________________________________________________________

 

<b>HAR DU SPØRSMÅL?</b>

Ta kontakt med ansvarlig megler John Granly Steen på tlf. <b>936 93 381</b> eller john@privatmegleren.no dersom du har spørsmål vedrørende denne boligen.

 

<b>Trenger du en markedsvurdering av din nåværende bolig? Ta kontakt på ovennevnte epost eller telefon for avtale.</b>

 

For informasjon om eiendomsmegler John Granly Steen refereres det til: www.johngranlysteen.com