Solgt: 5 200 000,-

Konnerud- Påkostet enebolig med usjenert og idyllisk beliggenhet – Stor tomt på ca. 5840 kvm – Garasje – Fantastisk hage

Enebolig på Konnerud Solgt 3 Bedroom 1 Bathroom 1 Garage 193 ft2

Enebolig på Konnerud Solgt

Contact An Agent

Konnerud- Påkostet enebolig med usjenert og idyllisk beliggenhet – Stor tomt på ca. 5840 kvm – Garasje – Fantastisk hage

 

For å se alle bildene klikk på linken til finn annonsen:

http://www.finn.no/finn/realestate/homes/object?finnkode=59354106&searchclickthrough=true

 

Jarlsbergveien 72 C, 3032 Drammen

Prisantydning

4 990 000,-

Primærrom
193 m²
Boligtype
Enebolig
Eieform
Eier (Selveier)
Rom
5
Soverom
3

Prisdetaljer

Prisantydning
4 990 000,-
Verditakst
5 200 000,- 
Lånetakst
4 420 000,- 
Ligningsverdi
600 081,-

Omkostninger

4 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
9 200,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
130 000,- (Dokumentavgift)
199,50 (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
——————————————————–
140 449,50 (Omkostninger totalt)
——————————————————–
5 130 449,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

Primærrom
193 m² 
Bruttoareal
268 m²
Bruksareal
238 m² 
Tomt
5 840 m² eiet
Byggeår
1945
Eierskifteforsikring
Ja 
Energimerking
G   

Fasiliteter

Balkong/Terrasse

Peis/Ildsted

Parkett

Ingen gjenboere

Barnevennlig

Rolig

Kabel-TV

Moderne

Sentralt

Garasje/P-plass

Fiskemulighet

Bademulighet

Turterreng

Offentlig vann/kloakk

Bredbåndstilknytning


Presentasjon Jarlsbergsveien 72 C

Jarlsbergveien 72 C er en flott, påkostet enebolig over tre plan, beliggende i et tilbaketrukket, idyllisk og usjenert område like ved Konnerud stadion. Eiendommen har en meget pent opparbeidet hage, med flere uteplasser hvor solen kan nytes fra morgen til kveld. Det parkering i garasje med stor bod og gode parkeringsforhold på stor, gruset gårdsplass.

Boligen er betydelig oppusset i senere tid og fremstår som svært attraktiv med moderne fargevalg, tidsmessig interiør, utbredt bruk av gulvvarme og downlights. Videre er boligen tilleggsisolert, det er nyere takstein og utvendig kledning ble malt i 2015.

Eneboligen har blant annet en stor stue med tilstøtende spisestue i første etasje. Stuen har vedovn og utgang til hage. I andre etasje er det en loftstue. Soverom i underetasjen har vedovn og kan benyttes som kjellerstue om ønskelig. Videre er det et lekkert kjøkken med integrerte hvitevarer, et stort nyere bad/vaskerom og separat wc-rom. Det er tre koselige soverom og et gjesterom ved inngangen til underetasjen. Loftstuen tilrettelagt slik at loftstuen kan benyttes som 2 gjesterom med en felles tv-stue i midten av rommet. Dette er en bolig som kan tilpasses etter behov. Med andre ord trenger du 6 sovemuligheter er det 1 soverom i 1 etg. 2 soverom i underetasjen, 1 gjesterom i underetasjen samt 2 gjesterom i loftstuen.

Nærmeste naboer er et lite småbruk og Konnerud Idrettslag. Boligen ligger inn en privat avstikker fra Jarlsbergveien i skogsterreng men allikevel sentralt. Gruset vei fram til eiendommen, veien disponeres også av nabobygg. Unik stor tomt som er pent opparbeidet med store plenarealer, pent beplantede skråninger med b.la. jordbærplanter og gruset gårdsplass. Den store plenen er sammenfallende med naboeiendom.

Eiendommens kvaliteter
– Påkostet og flott familiebolig over tre plan.
– Parkering i garasje og på gruset gårdsplass.
– Idyllisk beliggenhet med tomt på nesten 6 mål.
– Tomtens utnyttelsesgrad er ikke er fullt utnyttet.
– Flott hage og meget gode solforhold med sol fra morgen til kveld.
– Hyggelig entré med fliser og gulvvarme.
– Det er egen utgang til hagen i underetasjen.
– Lekkert kjøkken med integrerte hvitevarer.
– Stor, gjennomgående stue med vedovn 1.etg.
– Både stue og kjøkken har plass til spisebord.
– Det er utgang til terrasse og hage fra stuen i 1 etasje.
– Tilsammen 2 utvendig terrasser og vestvendte uteplasser.
– Koselig loftstue og soverom/kjellerstue med vedovn.
– Flislagt bad med gulvvarme og dusjkabinett.
– Wc-rom i loftsetasjen med innredning.
– Opplegg for vaskemaskin på badet.
– Tre soverom, ett med garderobeløsning.
– Gjesterom ved inngang til underetasjen.
– Det er mulighet for ytterligere gjesterom.
– Sikringsskap med automatsikringer.
– Utbredt bruk av downlights og gulvvarme.
– 2 vedovner.
– Fiberkabel og sentralstøvsugeranlegg.
– Nærhet til marka, men samtidig sentral beliggenhet.
– Rolig usjenert og særdeles barnevennlig område.

Ønske om endret plangrunnlag til eksisterende boligområdet vises det til vedlagte dokumenter i salgsoppgaven.

Diverse oppussing
Oppusset enebolig med estimerte oppussingskostnader på kr. 2.300.000,- eks. kapitalkostnader fra perioden 2008-2013 utført av tidligere eier. Stort sett hele boligen er rehabilitert med bla nyere Epoq kjøkken, nyere lekkert bad, alle overflater er pusset opp i senere tid med (gulv, vegger, listing, tak), nyere sikringsskap med samsvarserklæring, nyere vannledninger i forbindelse med tilkobling til offentlig vann og kloakk, nyere pipe, nyere utvendig kledning og isolering og boligen.

Beliggenhet

Eneboligen ligger i et sentralt og rolig boligområde på Konnerud i Drammen kommune. Området har kort gangavstand til både Konnerud skole og Svensedammen ungdomsskole. Det er flere barnehager i nærområde, og det tar kun 3 min med bil til butikker og gode servicetilbud.

Fra boligen er det ca. 50 meter til Konnerud stadion. Konnerud IL er blant de største i landet og har en meget god idrettskultur. Området byr på et bredt spekter av treningsfasiliteter, inkludert Norges beste rulleskiløype, hvor også skilandslaget holder samlinger. I tillegg er det idrettshall, lysløype og skøyteis like i nærheten. Idylliske Stordammen med strand, flytebrygge og stupetårn ligger ca. 8-10 minutters gange fra boligen.

Alpine utfordringer finner du i både Haukåsbakken og Drammen Skisenter. Det er kort vei til Drammensbadet, som er Norges største badeanlegg, eller til byens populære elvepromenade med et yrende folkeliv, uteserveringer og grønne lunger. Av severdigheter og kulturelle tilbud kan Drammen museum, Drammen teater og spennende Union Brygge med Ypsilon bro anbefales.

Servicetilbud

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Kiwi, Meny og Rimi på Konnerud. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Konnerud Senter og Gulskogen et rikt og variert utvalg av servicetilbud. Det er også kort vei til Drammen sentrum med alle bymessige fasiliteter.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Konnerudsenteret og ligger ca. 7-8 min gange fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 12 min til Drammen sentrum, 12 min til Gulskogen, 21 min til Liertoppen, 38 min til Kongsberg, samt 40 min til Oslo S.

Eiendommen har gangavstand til Konnerud barneskole og Svensedammen ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Bygninger

Frittliggende enebolig over 3 plan. Garasje med romslig bod.

Byggemåte

Opprinnelig er boligen fra 1947. Betydelig oppusset i perioden 2008-2013 av tidligere eier. Støpte gulv og ringmur av plasstøpt betong og tegl, med hullrom i mellom. Etasjeskille av tre og ytterveggene av reisverk/plank. Valmet tak i trekonstruksjon, tekket med betongtakstein. Reisverket er isolert og boligen er kledd om. Vinduer av tre med to-lags glass. To eldre vinduer, et på soverom og et i stuen. Balkongen og trappen er rehabilitert og flissatt. Nyere takoverbygg til kjellernedgangen og nyere takoverbygg ved hovedinngangen belagt med Alta skifer. Boligen er malt opp på utvendig side nå i 2015.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 193 kvm, Bruksareal: 238 kvm, Bruttoareal: 268 kvm

1 etasje
Inneholder: Entré, hall m/trapp, kjøkken, stue, spisestue og soverom.
Bta: 97 kvm.
Bra: 90 kvm.
P-rom: 90 kvm.
P-rom inneholder: Entré, hall m/trapp, kjøkken, stue, spisestue og soverom.

2 etasje
Inneholder: Loftstue m/trapp (kan benyttes som 2 gjesterom med en felles tv-stue i midten av rommet), wc og trapperom.
Bta: 31 kvm.
Bra: 30 kvm.
P-rom: 30 kvm.
P-rom inneholder: Loftstue m/trapp (kan benyttes som 2 gjesterom med en felles tv-stue i midten av rommet), wc og trapperom.

Underetasje
Inneholder: Trapperom til terreng, trapperom, hall, bad/wc/vaskerom, teknisk rom, allrom/gjesterom (Åpent i forbindelse med gangen), 2 soverom (det ene soverommet kan benyttes som kjellerstue om ønskelig).
Bta: 93 kvm.
Bra: 76 kvm.
P-rom: 73 kvm.
P-rom inneholder: Trapperom til terreng, trapperom, hall, bad/wc/vaskerom, allrom/gjesterom (Åpent i forbindelse med gangen), 2 soverom (det ene soverommet kan benyttes som kjellerstue om ønskelig).
S-rom inneholder: Teknisk rom.

Garasje med bod
Inneholder: Garasje og 1 romslig avlåst bod.
Bta: 47 kvm.
Bra: 42 kvm.
S-rom inneholder: Garasje og 1 romslig avlåst bod.

Standard

Entré
Eneboligen har et hyggelig inngangsparti med nyere ytterdør og nyere takoverbygg, hvor trappen er belagt med Alta skifer. Entreen gir et meget godt førsteinntrykk av eneboligen med fliser og gulvvarme. Det er stor åpning inn til hallen som har en elegant, nyere trapp som svinger seg mellom etasjene. Det er egen utgang til hagen i underetasjen med eget trapperom som har steinbelagte trappetrinn.

Kjøkken
Kjøkkenet er moderne og stilig designet med god benke- og lagringsplass. Et vindu over benken gjør rommet til et lyst og trivelig arbeidsområde. Den lekre innredningen fra Epoq har glatte fronter og laminert benkeplate med dobbel vaskekum. Videre er det belysning og delikate flisplater over benken.

Kjøkkenet er utstyrt med integrert induksjonstopp, mikrobølgeovn, kombinert kjøl/frys, oppvaskmaskin og stekeovn. Både stekeovn og mikrobølgeovn er montert i god arbeidshøyde. Rommet har parkett på gulv, gulvvarme og plass til kjøkkenbord ved to vinduer.

Stue, kjellerstue og loftstue
Eneboligen har en lys og tiltalende stue i første etasje med god plass for egen spisestue. Stuen har flere fine vindusflater som gir gjennomgående lys i rommet, samt utgang til terrasse og hage. Det er parkett på gulv, og en koselig vedovn for ekstra varme og hygge.

I underetasjen er det et soverom som kan benyttes som koselig kjellerstue med parkett på gulv, gulvvarme og god plass for møblement, noe som kan gi ekstra privatliv og spillerom for familier. Stuen har vedovn. I loftsetasjen er det ytterligere en stue kan benyttes som 2 gjesterom med en felles tv-stue i midten av rommet.

Bad/wc/vaskerom
Boligen inneholder et pent bad og et separat wc. Sistnevnte ligger i loftsetasjen, og er utstyrt med fliser på gulv og vegg, gulvvarme, frittstående toalett, nedfelt servant i servantmøblement og matchende speilskap.

Badet i underetasjen er pusset opp i nyere tid og har pene, mørke fliser på gulv, lyse fliser på vegg, samt noe innslag med mosaikkfliser. Videre er det gulvvarme, downlights, elektrisk avtrekksvifte, frittstående toalett og dusjkabinett. Innredningen har heldekkende servantplate på servantmøblement, speil med overbelysning og to veggskap med frostet glass. Det er også opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Soverom og garderobe
Eneboligen har tre koselige soverom med tilhørende garderobeløsning på ett av rommene. I tillegg er det gjesterom ved inngangspartiet i underetasjen. Loftstuen kan benyttes som 2 gjesterom med en felles tv-stue i midten av rommet, noe som gir stor fleksibilitet i forhold til behovet hos den enkelte familie.

Boligen har meget gode lagringsmuligheter i boligen, og i en stor bod i garasjen.

Yttervegger
Grunnmur av plasstøpt betong og tegl. Innvendig påforet og platekledd. Utvendig side er pusset. Over grunnmur var det originalt reisverk og plank. Utvendig kledd med trepanel. Grunnmuren er pusset opp og malt på utvendig side. På innvendig side er den påforet/tilleggsisolert og platekledd. Tidligere eier opplyse om at reisverksveggene er påforet/tilleggsisolert og fasadene er kledd om. Nye overflater også på innvendig side.

Vinduer
Vinduer av tre med to-lags glass. De fleste vinduene er relativt nye.

Takkonstruksjoner
Valmet tak i trekonstruksjon til hovedtaket. Nyere sperretak over balkong, inngang og kjellernedgangen. Hovedtaket rehabilitert med nyere lekter/sløyfer, undertakspapp. Nyere vindskiebord og
islekter til takutbygg og nevnte tilbygg. Taket er tekket med betongtakstein, takrenner og nedløp av stål.

Trapper og ramper
Betongtrapper med fliser i overflaten. En ved hovedinngang belagt med Alta skifer, en fra balkong i 1. etg. og ut til hagesiden, og fra kjellerstuen og ut på terreng. Malt tretrapp mellom 1 etg. og 2. etg. Murtrapp med eik tretrinn mellom hovedplan og kjeller. Pent oppussede trapper. Nyere murtrapp mellom 1. etg. og u. etg.

Piper, plassbygde ildsteder m.v
Pipe av tegl, pusset og malt i etasjene, pipen er murt til spekk over tak. Vedovn i kjellerstuen og i 1. etg. stue. Pipen er rehabilitert med nye innvendige keramiske røykrørsforinger ifølge tidligere eier.

Ledningsnett for sanitærinstallasjoner
Nyere vann og avløp fra boligen og til offentlig knutepunkt. Nyere røropplegg, vann og avløp inne i boligen. Vannrør av kobber , «rør i rør» og avløpsrør av plast. Nytt inne i boligen, forholdsvis nytt i terreng.

Drenering
Drensystem er det originale fra byggeår, med «dobbelt hulmur» og oppkultet grunn. Forrige eier opplyste om at det ble «rensket» opp i oppkultingen og etablert nytt drensystem rundt deler av boligen

Utstyr

Internett og TV via lynrask fiber fra Viken Fiber Altibox.

Oppvarming – Teknisk

Oppvarming stedvis med panelovner, gulvvarme på toalettrom i 2. etg., kjøkken, vindfang i 1.etg, samt i hele underetasjen, med unntak av trapperommet som gir utgang til terreng. Videre er det vedovn i stue og kjellerstue.

Nyere vann og avløpsledning fra boligen og til offentlig knutepunkt. Nyere vann og avløpsledninger inne i boligen samt en 200 liters varmtvannsbereder. Alt elektrisk er skiftet ut i senere tid og det er el-skap med automatsikringer. I tillegg er det sentralstøvsugerenhet og utbredt bruk av downlights. Boligen er tilknyttet fiberkabel. Stoppekran er montert. Tidligere vanninntak fra brønnvann er fremdeles intakt ifølge tidligere eier. De fleste vinduene, balkongdørene, og hovedinngangsdøren er nyere. Boligen er kledd om og tilleggsisolert, ny betongtakstein og pipen er rehabilitert med keramiske røykrør innvendig. Privat grusvei. Nåværende eier antar at kostnader til snøbrøyting i snitt er ca. 2500 pr. sesong.

Parkering / Garasje

Parkering i garasje og biloppstillingsplasser på privat tomt. Garasjen er pusset opp i senere tid og er ca. 42 kvm. Den ene delen har plass for bil og den andre delen er en romslig bod.

Byggemåte:
Støpte gulv. Yttervegger og delevegg av mur, pusset og malt. Saltak i trekonstruksjon med undertak av tre og taksperrer av tre. Taket er tekket med betongtakstein. Trepanel i «gavelsnippene». Det er en inngangsdør av tre til bod-delen og garasjeleddport av tre med portåpner til garasjedelen. Garasjen er nyoppusset og nymalt, og med ny taktekking, takrenner mm.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra PRIVATmegleren. Velkommen til visning!

Fra Strømsø Torg kjøres Konnerudgata mot Konnerud. Denne følges til enden. Veien svinger 90 grader inn i Vallersveien. Denne følges til den møter Jarlsbergveien. Hold til venstre. Eiendommen ligger så på høyre side av veien.

Beskrivelse av tomt/hage

Tomten er i dag på 3 340 kvm og det tillegges ca. 2 500 kvm tilsammen blir tomten på ca. 5 840 kvm. Dagens eiere av 79/138 (denne eiendommen) og 79/171 (naboeiendommen) er enige om at de ca. 2 500 kvm som vist med rød skravur på vedlagt kart i salgsoppgaven datert 12.05.2015 skal overføres fra gbnr 79/171 til gbnr 79/138. Nåværende eieren av 79/138 dekker omkostninger til fradeling, oppmåling og tinglysning. Det foreslåtte arealtillegget er merket i terrenget.

Tomten er stedvis naturtomt med fjell i dagen og ligger i naturskjønne omgivelser, med innkjøring fra Jarlsbergveien. Det er adkomst fra privat avstikker med gruset vei fram til eiendommen. Veien deles med nabohus. Tomten har en idyllisk, solrik hage som er sammenfallende med naboeiendom.

Hagen er meget pent opparbeidet med hekk, trær, prydbusker og diverse beplantning. I tillegg er det skråninger med jordbærplanter, samt en flaggstang på tunet.

Inngangspartiet har nyere inngangsdør og nyere takoverbygg, samt to koselige uteplasser. Gårdsplassen er gruset og har flere biloppstillingsplasser. Fra trapperommet i underetasjen er det utgang til terreng og kjellernedgangen har takoverbygg og betongtrapp med fliser. Fra stuen er det utgang til en overbygget terrasse og videre er det trapp ned til store grøntarealer i ulike nivåer.

Servitutter / Rettigheter

Legalpant for inntil 1G for ubetalte utgifter.

Servitutter i grunn:
24.12.1981 9567
JORDSKIFTE
Grensegangssak v/Nedre Buskerud Jordskifterett
GJELDER DENNE MATRIKKELENHETEN MED FLERE

07.10.2011 815857
BESTEMMELSE OM VANNLEDN.
Rettighetshaver: 0602 / 79 / 171 / /
Bestemmelse om privat stikkledning for spillvann.
Bestemmelse om vedlikehold
Med flere bestemmelser

EIENDOMMENS RETTIGHETER

Servitutter:
09.12.2010 974313
ERKLÆRING/AVTALE
Rettighet hefter i: 0602 / 79 / 11 / /
Bestemmelse om vann og kloakkledning
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
GJELDER DENNE MATRIKKELENHETEN MED FLERE

07.10.2011 815857
BESTEMMELSE OM VANNLEDN.
Rettighet hefter i: 0602 / 79 / 171 / /
Bestemmelse om privat stikkledning for spillvann.
Bestemmelse om vedlikehold
Med flere bestemmelser

Vei / Vann / Avløp

Adkomst: Privat avstikker.
Vann: Offentlig.
Avløp: Offentlig.

Egen vannmåler.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for bygningene. Bygningene er byggeanmeldt. Kommentarer fra kommunen: Kan ikke finne kopi av midlertidig brukstillatelse / ferdigattest i vårt arkiv. Vedlagt ferdigattest i salgsoppgaven gjelder varmeanlegg.

Ligningsverdi

Ligningsverdi som primærbolig kr 600 081 per 31.12.13
Ligningsverdi som sekundærbolig kr 1 200 162 per 31.12.13

Reguleringsforhold

MATRIKKELENHET
Kommune 602 – Drammen kommune Gnr 79 Bnr 138

KOMMUNEPLAN/KOMMUNEDELPLAN
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Plan (vedtaksdato) Idrettsanlegg – Nåværende Kommuneplan (26.2.2008)

GJELDENDE REGULERING
Ligger eiendommen i et regulert område? Ja
PLANID Plannavn (vedtaksdato) Reguleringsformål 602 28/11 KONNERUD SENTRALIDRETTSANLEGG (18.9.1973)

BEBYGGELSESPLAN
Omfattes eiendommen eller en del av eiendommen av en bebyggelsesplan etter eldre PBL? Nei.

REGULERING UNDER ARBEID
Er det igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen? Nei.

Vedrørende reguleringsstatus og kommuneplanlegging samt ønske om endret plangrunnlag til eksisterende boligområdet vises det til vedlagte dokumenter i salgsoppgaven.

Faste, løpende kostnader

* Kommunale avgifter: Utfakturert kommunale avgifter/gebyr (vann og avløp) for 2014 kr 3903,-. Beløpet er fordelt på to terminer.
* Renovasjon: Årsgebyr renovasjon Kr. 5 290,-. Antall terminer 2. Standard m/hjemmekompostering og Fellesløsning m/hjemmekompostering. (Her har de en standard renovasjon og en felles med naboen).
* Det må påregnes kostnader til strøm, tv-signaler, innboforsikring, bygningsforsikring, internett og evt fasttelefon.
* Utgiftene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.
* Årlig gebyr til feiervesenet vil også påløpe.
* Nåværende eier har bygningsforsikring i Frende.
* Nåværende eier har ca. et årlig strømforbruk på kr 15 000,-.

Oppgjør

Fullt oppgjør/kontant før overtagelse.

Finansiering

Hvis du ønsker en rask avklaring på finansielle forhold, ta kontakt med PRIVATmegleren som har agentavtale med Nordea på finansielle tjenester og mottar godtgjørelse for dette.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i «Viktig informasjon for selger og kjøper». Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Eier råder fritt over sin bolig.

Konsesjon / Odel

Nei med unntak at kjøper må undertegne på et grønt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet da tomten er større enn 2 mål.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Som budgiver hos PRIVATmegleren kan de kreve budjournal fremlagt. Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for øvrige budgiver.

Megler har rett til å avvise bud gitt på SMS og E-post. Første bud på eiendommen skal være skriftlig og må ikke ha kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Bud med kortere frist enn dette kan ikke formidles av megler. Nærmere info på egen side.

Solgt ‘som den er’

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning, salget følger avhendingslovens § 3-9: «Enda eigedomen er «selt som han er», eller med liknande atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøperen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesum og tilhøva ellers». Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn de regler som er ufravikelige i forbrukerforhold, jfr. avhendingslovens § 3-9, jfr. § 1-2 (2). På bakgrunn av dette oppfordres alle interessenter til å sette seg inn i eventuell egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Lov om hvitvasking

Megler er underlagt lov om hvitvasking som innebærer plikt til å melde ifra til Økokrim om mistenkelige transaksjoner
____________________________________________________________________________

HAR DU SPØRSMÅL?
Ta kontakt med ansvarlig megler John Granly Steen på tlf. 936 93 381 eller john@privatmegleren.no dersom du har spørsmål vedrørende denne boligen.

Trenger du en markedsvurdering av din nåværende bolig? Ta kontakt på ovennevnte epost eller telefon for avtale.