Solgt: 1 450 000,-

Fantastisk hyttetomt beliggende øverst i hyttefelt – Nydelig utsikt – Solrikt – Tomt m/byggeklausul/Ålhytta må benyttes!

Tomt

Fantastisk hyttetomt beliggende øverst i hyttefelt - Nydelig utsikt - Solrikt - Tomt m/byggeklausul/Ålhytta må benyttes!

Contact An Agent

Fantastisk hyttetomt beliggende øverst i hyttefelt – Nydelig utsikt – Solrikt – Tomt m/byggeklausul/Ålhytta må benyttes!

For å se alle bildene klikk på linken til finn annonsen:

https://www.finn.no/realestate/plots/ad.html?finnkode=196987507

Markeliåsen 79, 3359 Eggedal

Prisantydning
1 490 000 kr
Omkostninger
51 920 kr
Totalpris
1 541 920 kr
Formuesverdi
564 000 kr
Tomteareal
774 m² (eiet)

Fasiliteter

 • Balkong/Terrasse
 • Rolig
 • Garasje/P-plass
 • Fiskemulighet
 • Bademulighet
 • Innlagt vann
 • Innlagt strøm
 • Turterreng
 • Utsikt
 • Alpinanlegg
 • Bilvei frem

Oppdragsnummer

83-20-0381

Eier

Mur og Skifer AS v. Frode Hofstad

Eiendomstype

Hyttetomt

Eierform

Selveier

Betegnelse

Gnr. 160 Bnr. 190 i Sigdal kommune

Areal

Antall rom

1

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 774 kvm

Presentasjon

Markeliåsen 79 er en ubebygd tomt i vakkert fjellandskap, regulert for fritidsbolig. Eiendommen ligger omtrent øverst på skjermet hyttefelt med nydelig utsikt og gode solforhold, ca. 20 min fra Eggedal sentrum, 1,5 time fra Drammen by og om lag 2,15 timer fra Oslo – altså i fin kjøreavstand. Tomten har en byggeklausul hvor Ålhytta må benyttes.

Her starter skogsturen like utenfor døren, og du kan følge merket sti innover fjellheimen hvor du finner skiløyper vinterstid, samt områder for sykkel, jakt og fiske. Dersom man vil stå slalåm har man familiebakke på Tempelseter. Dersom man ønsker større alpinanlegg er det ca. 40 minutters kjøring til Norefjell Skisenter og ca. 25 minutters kjøring til Haglebu skisenter med alpinanlegg og serveringssted.

Tomten ligger med enkel adkomst fra vei, vel tilrettelagt for å skape hyttedrømmen og et herlig uterom. På eiendommen kan det oppføres en fritidsbolig over ett plan med tilhørende uthus/anneks i samme stil og to p-plasser. På denne tomten må man bruke Ålhytta som leverandør for utbygging. Kunden har fått godkjent en Ålhytta på tomten, men man må ikke velge denne hytten, men en hytte innenfor det Ålhytta leverer. Se: https://www.aalhytta.no/ for mer informasjon eller i vedlegg i salgsoppgaven. Ålhytten som nåværende eier har fått godkjent er registert i Ålhytten sitt system, derav kort leveringstid.

Hvorfor bygge nytt?
– Du får tilpasset hytten etter eget behov.
– Boligen er i forskriftsmessig stand med mange års reklamasjonsfrist.
– Energiøkonomiske og klimavennlige løsninger.
– Innflyttingsklar uten tanke på å måtte pusse opp først.
– Det er svært lite vedlikeholdskostnader i nær framtid.

Beliggenhet og servicetilbud

Velkommen toppen av Markeliåsen på Skareseter. Hytta med fantastisk utsikt til området og har sol hele dagen. Usjenert beliggenhet ca. 970 meter over havet i et populært hytteområde med kort vei til snaufjellet. Plassert rett ved velpreparerte skiløyper som kobler deg til hele løypenettet Haglebu – Tempelseter – Høgevarde.

Eiendommen ligger flott og skjermet til, omtrent øverst på hyttefelt i Markeliåsen nær Eggedal i Sigdal kommune. Stedet ligger ca. 20 min fra Eggedal sentrum og ca. 1,5 timer fra Drammen sentrum.

Vinterstid forvandles området til et eldorado for den skiglade med fantastiske langrennsløyper. Det er også mulighet for rike naturopplevelser resten av året enten til fots eller på sykkel i storslagen natur, fisking i krystallklare fjellvann, samt jakt og bærplukking.

For en opplevelse av Øst-Norges videste utsikt anbefales en fin og familievennlig topptur opp til Høgevarde. Ved Tempelseter ligger et alpinanlegg som passer ekstra godt for barn, med bakke på 500 meter og T-krok. Dersom man ønsker større alpinanlegg er det ca. 40 minutters kjøring til Norefjell Skisenter og ca. 25 minutters kjøring til Haglebu skisenter med alpinanlegg og serveringssted.

For den kunst- og kulturinteressert er kommunen en del av «Kunstnerdalen midt i Buskerud» med hovedattraksjoner som blant annet Kunstnerhjemmene til Kittilsen og Skredsvig, Museet – Folkemusikksenteret i Prestfoss, Eggedal Mølle og Blaafarveværket.

Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Spar Eggedal og Coop Nedre Eggedal. I Eggedal Sentrum er det matvarebutkk, vinmonopol, Jernia, bensinstasjon, andre mindre butikker og ladestasjon for elbil. I Prestfoss ligger Sigdalssenteret med et utvalg butikker og tjenesteleverandører, samt Hageland. Med bil tar det ca. 30 min til Eggedal, 1 time til Prestfoss, 2 timer til Drammen.

Byggeklausul med Ål hytta

På denne tomten må man bruke Ålhytta som leverandør for utbygging. Kunden har fått godkjent en Ål hytte på tomten, men man må ikke velge denne hytten, men en hytte innenfor det Ålhytta leverer. Se: https://www.aalhytta.no/ for mer informasjon eller i vedlegg i salgsoppgaven.

Er det ønskelig og bygge en annen hyttemodell fra Ål Hyttas sortiment så er dette fullt mulig i samråd med Ål hytta. Ål hytta vil da bistå med nye tegninger og byggemelding for kjøpers regning.

Rammetillatelsen på eiendommen er gitt 31.01.2018 og går ut 31.01.2021. Hvis tiltaket ikke er påbegynt innen disse tre år, faller tillatelsen bort og det må søkes på nytt for kjøpers regning.

Arealer og fordeling per etasje

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra PRIVATmegleren. Velkommen til visning!

Tomten

Eiendommen ligger nesten helt øverst på feltet, hvor det bys på nydelig utsikt til eventyrlig landskap. Tomten er opparbeidet med naturlig vegetasjon som trær, lyng, gress og busker. Maksimal tillatt fylling i terrenget skal være 2,0 meter, målt fra opprinnelig terreng og loddrett på fyllingstopp.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse. Ingen tinglyste servitutter.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen er ikke tilknyttet vann eller avløp. Det foreligger utslippstillatelse, se ferdigattest i vedlegget. Eiendommen er tilknyttet privat vei.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger rammetillatelse datert 31.01.2018.

Verdi ved skattefastsetting

Ved førstegangs verdsetting skal formuesverdi verken overstige 80 prosent av eiendommens kostpris eller 80 prosent av eiendommens markedsverdi. Ved senere år skal denne formuesverdien videreføres, men med en eventuell årlig fastsatt oppjustering. For mer informasjon se skatteetaten sine sider.

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert for fritidsbolig, og maksimal tillatt bebyggelse er 175 kvm. Bygget skal plasseres minst 4 meter fra nabogrense. Utover boligen skal det settes av 36 kvm til parkering, og det kan settes opp et uthus/anneks på maks 35 kvm.

Fritidsboligen kan være maks BYA 150 kvm og på ett plan, og uthus/anneks skal være tilpasset med tanke på materialvalg, farge og takvinkel. Om mulig skal byggene skal legges i tunform.

Taket skal utføres som saltak med takvinkel mellom 22 og 33 grader, og møneretning skal følge lengderetning på hytta med maks høyde på 5,8 meter, over gjennomsnittlig planert terrengnivå. Taket skal tekkes med torv eller mørke, matte flater som ikke reflekterer sollys.

I terreng brattere enn 1:6 skal det ikke bygges hytter bredere enn 7,5 meter. Veranda skal ikke bygges opp på pilarer høyere enn 1 meter. Eventuelt solcellepaneler, tv-antenner og parabolantenner skal monteres på vegg og ha samme farge, eller tilpasset farge i forhold til bygningene. Utvendige farger, inkludert taket, skal godkjennes av Sigdal kommune.

På denne tomten må man bruke Ålhytta som leverandør for utbygging. Kunden har fått godkjent en Ålhytta på tomten, men man må ikke velge denne hytten, men en hytte innenfor det Ålhytta leverer.

Reguleringsplan
Navn Reguleringsplan Markeliåsen 2
Planid 2011010

For ytterligere informasjon se vedlagte dokumenter fra kommunen angående kommuneplan, reguleringsplan og andre arealplaner.

Faste, løpende kostnader

– Eiendomsskatt kr. 1 000,- Fritidsbolig takseres for riktig eiendomsskatt når tomten er bebygget.
– Årsgebyr renovasjon kr. 1 228,-. Standard.
– Slamtømming kr. 3 745,6,-
– Det må påregnes kostnader til brøyting og skiløyper ca. kr 3 000,- pr. år. I tillegg kommer vedlikehold av vei, bomutgifter, strøm, tv, internett, innboforsikring og bygningsforsikring.
– Utgiftene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på internett etc.
– Det må påberegnes kostnader til velforening og bidrag til skiløype nettet.
– Det må påberegnes kostnader til feiegebyr.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Byggekontrakten med Ålhytta AS er ikke en del av meglers oppdrag, og meglerforetaket har ikke ansvar for oppgjøret av byggekontrakten og alle innbetalinger knyttet til denne kontrakten skjer direkte til leverandør av hytta.

Megler har ikke ansvar for å følge opp utbygger sine garantistillelser i forhold til Bustadoppføringslovens §12 og eventuelt §47 – kjøper selv må innhente disse ved oppføring av hytte.

Kjøper må være oppmerksom på at Bustadoppføringslovens §§20 2. ledd og 34 3. og 4. ledd gir kjøperen rett til å heve avtalen om kjøp av tomt dersom kjøper har rett til å heve byggekontrakten på grunn av forsinking eller mangler. Videre har forbrukeren rett til å heve byggekontrakten dersom avtalen om kjøp av tomt blir heva på grunn av mislighold fra selger av tomta sin side. Ved heving av avtalene kan forbrukeren kreve at hevingsoppgjøret skjer ved at hver av partene sin plikt til å oppfylle avtalen faller bort.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Annen nyttig informasjon

Adgang til utleie (boligformål)

Eier råder fritt over sin bolig med hensyn til utleie, enten hele eller deler av boligen.

Konsesjon / Odel

Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet. Ingen odel.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglingsforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset oppad til kr 45 mill. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 mill. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 1400,- / 2100,- / 3100,- pr tegnet forsikring.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens «gi bud-knapp» som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se «Viktig informasjon» i salgsoppgaven.

Solgt ‘som den er’

Eiendommen selges «som den er», jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Lov om hvitvasking

Megler er underlagt lov om hvitvasking som innebærer plikt til å melde ifra til Økokrim om mistenkelige transaksjoner

Meglers vederlag og utlegg

Oppgjør (Kr.8 490)
Markedspakke (Kr.12 500)
Opplysninger fra kommunen (Kr.4 500)
Provisjon (Kr.35 000)
Tilrettelegging (Kr.7 500)
Klikk (Kr.3 990)
Internett annonsering (Kr.4 990)
Foto (Kr.6 000)
Pantattester/ grunnbok fra St.kartverk (Kr.808)
Panterett med urådighet – Statens Kartverk (Kr.585)
Totalt kr. (Kr.84 363)
I tillegg kommer kostnader til foto og evt. fornyelse av finn annonser. Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selgere betale for direkte utlegg summert på side 1 og side 3 i oppdragsavtalen og avholdte visninger. Ved oppsigelse og utløp av oppdragsavtalen påløper i tillegg et gebyr på kr. 9 900.

Vedlegg til salgsoppgaven

Opplysninger fra kommunen
Viktig informasjon til kjøper og selger
Diverse opplysninger

Omkostninger

1 490 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
36 250,- (Dokumentavgift)
11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
——————————————————–
51 919,50 (Omkostninger totalt)
——————————————————–
1 541 919,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 3045
Gårdsnr: 160
Bruksnr: 190

Markeliåsen 79, 3359 Eggedal

Kart

Om stedetUtforsk

Visning

For å sikre trygge visninger og ivareta smittevern, viser vi boliger kun til begrenset besøkende etter gitte forholdsregler. Kontakt megler eller meld deg på visning i knappen visningspåmelding .

Annonseinformasjon

FINN-kode 196987507
Sist endret 10. des. 2020 02:13
Referanse 83200381

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.