Solgt: 2 950 000,-

Åskollen/Drammen – Pen halvpart av tomannsbolig med veranda med nydelig utsikt mot Drammensfjorden. Koselig hage. Felles carport, utvendig bod, dokkestue og kjeller med gode lagringsmuligheter. Sogner til Åskollen barneskole!

Halvdel av tomansbolig 2 Bedroom 1 Bathroom 84 ft2

Åskollen/Drammen - Pen halvpart av tomannsbolig med veranda med nydelig utsikt mot Drammensfjorden. Koselig hage. Felles carport, utvendig bod, dokkestue og kjeller med gode lagringsmuligheter. Sogner til Åskollen barneskole!

Contact An Agent

Åskollen/Drammen – Pen halvpart av tomannsbolig med veranda med nydelig utsikt mot Drammensfjorden. Koselig hage. Felles carport, utvendig bod, dokkestue og kjeller med gode lagringsmuligheter. Sogner til Åskollen barneskole!

 

For å se alle bildene klikk på linken til finn annonsen:

https://www.finn.no/realestate/homes/ad.html?finnkode=120677569

 

 

Solumveien 1, 3039 Drammen

Boligtype
Tomannsbolig
Soverom
2
Primærrom
84 m²
Bruksareal
84 m²
Eieform
Eier (Selveier)
Etasje
1
Byggeår
1900
Energimerking
G – oransje

Presentasjon

Opplev boligen i en unik 3D animasjon. Kopier denne linken inn i din nettleser og nyt denne unike boligen!

Solumveien 1 er en horisontaldelt halvpart av tomannsbolig over ett plan. Eiendommen har en rolig, barnevennlig plassering og en stor felles tomt med rikelig av boltreplass for store og små. Bruken av tomten er vedtektsfestet se vedlegg i salgsoppgaven. Tomten har gode solforhold, nydelig utsikt over Drammensfjorden og ligger i kort gangavstand fra Åskollen barneskole. Tomten er pent opparbeidet med plen, hekk, felles utebod, felles dokkestue og felles carport/gårdsplass for parkering.

Boligen inneholder en stor, lys stue med utgang til en solrik terrasse på ca. 17 kvm, et funksjonelt kjøkken med plass til spisebord, samt et flislagt bad med opplegg for vaskemaskin. Videre er det en lys entré og to gode soverom, hvorav ett av de inneholder en romslig garderobeløsning.

HØYDEUNKTER
– Horisontaldelt halvpart av tomannsbolig.
– Boligen har en praktisk planløsning.
– Parkering i felles carport og på felles gårdsplass.
– Koselig hage.
– Terrasse med utsikt mot Drammensfjorden.
– Felles inngangsparti og en lys entré.
– Funksjonelt kjøkken med spiseplass.
– Stor stue med utgang til terrassen.
– Bad med opplegg for vaskemaskin.
– To soverom, ett med garderobeløsning.
– Lagringsplass i felles utebod på 18 kvm.
– Lagringsplass i felles kjeller.
– Sikringsskap med automatsikringer.
– Varmepumpe er installert i stuen.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et barnevennlig og meget attraktivt villaområde på Åskollen i Drammen. Åskollen har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, i tillegg til et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Glassverket IF tilbyr håndball, fotball og barneidrett, og har anlegg med idrettshall og flere fotballbaner ved Åskollen skole.

En kort spasertur fra eiendommen finner du marina på Solumstranda, og like bortenfor ligger Langestrand – en fin, liten badeplass. Idylliske Sota Fjordpark befinner seg lengre inn mot Drammen og byr på både gressplen og sandstrand. For rekreasjon til fots, sykkel eller ski har Røysjømarka ypperlige tur- og skiløyper. Her finner du også Veslevann med bademuligheter, flere fiskevann og fine områder for bærplukking.

Servicetilbud

Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000 og Kiwi Åskollen. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til sentrum med Bragernes torg, gågatene og kjøpesentre. I tillegg byr Gulskogen og Strømsø Senter på en spennende miks av butikker. Nye CC Drammen er ferdigstilt i senere tid og byr på storhandel og småhandel under samme tak.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via kollektivtilbud. Nærmeste holdeplass er Oscar Kiærs vei som ligger ca. 300 meter fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 10 min til Drammen sentrum, 12 min til Gulskogen, 37 min til Oslo S, 38 min til Kongsberg og 66 min til Oslo lufthavn.

Fra eiendommen er det kort gangavstand til Åskollen barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Marienlyst ungdomsskole. Universitetet i Sørøst-Norge har en av landets mest moderne lokaler på Papirbredden som ligger helt nede ved elva. Her finner du også restauranter, kafeer, rockescene og kulturliv vegg i vegg.

Bygninger

Horisontaldelt tomannsbolig over 1 plan beliggende i første etasje. Felles kjeller, felles utvendig bod , felles carport og fellesområde samt egen vedtektsfestet hage.

Byggemåte

Grunnmasser av fjell, stein og jord. Støpt betongdekke på grunn. Kjellervegger av betong, teglstein og leca. Bindingsverksvegger av tre (isolert etter tidligere standard). Bjelkelag av tre. Enkelte vinduer har 1 lags vinduer, mens noen har 2 lags. Utvendig kledning av trevirke. Takrenner og nedløp i plastbelagt stål. Saltak.

For ytterligere informasjon se vedlagt protakstrapport.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 84 kvm, Bruksareal: 84 kvm, Bruttoareal: 88 kvm

1.Etasje
Bta.: 88 kvm.
Bra.: 84 kvm.
P-rom.: 84 kvm.
P-rom inneholder: Stue: 40,5 kvm. Kjøkken: 11,8 kvm. Soverom 1: 10,6 kvm. Bad: 3,7 kvm. Soverom: 9,9 kvm. Fellesgang: 3,2 kvm.

Annet

Boligen har for øvrig mer lagringsplass i en felles utebod på ca. 18 kvm, samt felles kjeller der varmtvannstanken til seksjon 1 befinner seg i eget rom.

Standard

Entré
Via et felles inngangsparti med åpen garderobeløsning, kommer vi inn i en lys gang med detaljer i glassbyggesten. Rommet får rikelig med dagslys fra et stort vindu, og gir et godt førsteinntrykk av boligen.

Kjøkken
Kjøkkenet er romslig og funksjonelt, med en fin plass til spisebord ved vinduet. Kjøkkeninnredningen har en kombinasjon av hvite og sorte, profilerte fronter, noen vitrineskap og en laminatbenkeplate med nedfelt oppvaskkum i stål. Videre inneholder kjøkkenet stekeovn, koketopp, ventilator, mikrobølgeovn, opplegg for oppvaskmaskin, samt nisje til kjøleskap. Det er montert belysning under overskapene, og veggfeltet over benken er flislagt.

Stue
Stuen er har en har en flott størrelse som gir plass til både sofagruppe med tilhørende møblement og en spisestue med plass hele familien. Stuen er pent innredet med hvitmalte vegger og grått laminatgulv – en kombinasjon som er gjennomgående for stue, spisestue, gang og kjøkken. Gode vindusflater gjør hele rommet ekstra lyst, og det er utgang til en herlig terrasse på ca. 17 kvm med gode solforhold og nydelig utsikt over Drammensfjorden.

Bad/vaskerom
Boligens bad er praktisk og arealeffektivt designet, med alt det nødvendige på en liten flate. Rommet har mørkgrå fliser på vegger, downlights i himling og mørkgrå fliser på gulv med gulvvarme. Baderomsinnredningen har sorte fronter, og består av en heldekkende servant på en skuffeløsning og et speilskap med hylle. Videre er badet utstyrt med toalett, opplegg for vaskemaskin og dusjnisje med regnfallsdusj.

Soverom og garderobe
Boligen har to lyse og pene soverom. Hovedsoverommet er har lysmalte vegger og laminatgulv, og inneholder en stor garderobeløsning. Det andre soverommet har også lyse vegger, men vinylbelegg i treimitasjon på gulvet. Boligen har for øvrig mer lagringsplass i en felles utebod på ca. 18 kvm og i felles kjeller.

Utstyr

Det er p.t. inngått avtale med selskaper for tv- og internettsignaler med GET.

Oppvarming – Teknisk

Boligen er elektrisk oppvarmet med panelovner, varmekabler på bad og en Panasonic varmepumpe i stuen. Det er naturlig ventilasjon i boligen, med unntak av mekanisk avtrekk på kjøkkenet. Varmtvannsberederen fra Oso er på 200 liter, og er plassert i kjelleren. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer, og det leveres fibernett og kabel-tv fra Get.

Parkering

Det er parkering i felles carport og på felles gruset gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Privatmegleren. Velkommen til visning!

Uteområde

Eiendommen har en fin beliggenhet som gir flott utsikt over Drammensfjorden, samt gode solforhold fra morgen til ettermiddag. Tomten er felles og pent opparbeidet med stor plen, med rikelig av boltreplass, samt en dukkestue, til stor glede for de minste. Fra stuen er det utgang til en delvis overbygget terrasse på ca. 17 kvm. Terrassen er sydvendt, og byr på god plass til utemøblement, så vel som flott utsikt og sol hele dagen. Det er montert utebelysning på gelenderet, og via en trapp i ene enden er det adkomst til både hage og gårdsplass.

Sameiet har vedtektsfestet bruken av felles tomt. Boligen som selges disponerer iihht. vedtekter plenareal utenfor kjøkkenvindu på vestsiden av huset, samt deler av plenarealet på østsiden av boligen. Hagen på boligen nedside benyttes av boligen i andre etasje som ikke selges. Se vedlagte vedtekter med tegning.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon. Dette gjelder alle eierseksjoner.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter

Servitutter i grunn:
Dagboknr.: 900092
Bestemmelse om gjerde
08.01.1915
Overført fra: 0602-27/15
Gjelder denne registerenheten med flere

Ingen andre registerte rettigheter til eiendommen.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vann og avløp ifølge Drammen kommune.

Det er felles vannmåler som avleses. Denne kostnaden fordeles kommer i fremtiden til å bli delt etter sameiebrøken. Det vil si at seksjon 1 vil bli belastet for 84/162 av det totale forbruket.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Kommunen kunne ikke finne kopi av midlertidig brukstillatelse / ferdigattest i sine arkiver. Dette er vanlig for bygninger med eldre byggeår i denne kommunen. Pr. 1 juli 2015 inntrådte det en forandring i PBL § 21-10 femte ledd hvoretter det ikke skal utstedes ferdigattest for tiltak som er omsøkt før reglene om ansvar og kontroll trådte i kraft 1.1.1998. Dette innebærer at kommunene ikke kan kreve ferdigattest for disse tiltakene, og at kommunen skal avvise eventuelle søknader om dette. Plikten til å kreve ferdigattest ble avgrenset til tiltak etter ansvarsreformen 1.1.1998.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 633 979,- pr 31.12.16
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 2 028 734,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

KOMMUNEPLANER
Id: 335.
Navn: Kommuneplanens arealdel 2014-2036.
Plantype: Kommuneplanens arealdel.
Status: Endelig vedtatt arealplan.
Ikrafttredelse: 05.10.2015.
Bestemmelser: http://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/0602/Dokumenter/VedtaksDokumenter/KP_335_B20151015.pdf.
Lovmerknad: PBL 2008.
Delarealer:
Delareal: 825 m.
Arealbruk: Boligbebyggelse,Nåværende.

REGULERINGSPLANER
Id: 60/6.
Navn: REGULERINGSPLAN FOR FV-30, OSCAR KIÆRS VEI, FORTAU.
Plantype: Eldre reguleringsplan.
Status: Endelig vedtatt arealplan.
Ikrafttredelse: 27.01.2004.
Bestemmelser: http://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/0602/Dokumenter/VedtaksDokumenter/B20040127_1.PDF.
Delarealer:
Delareal: 15 m.
Formål: Annen veigrunn.
Id: 10/7.
Navn: REGULERING AV NYVEIENOMRÅDET I NØSTED BYGNINGSDISTRIKT.
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 10.06.1949
Bestemmelser: http://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/0602/Dokumenter/VedtaksDokumenter/B_MELDING.PDF.
Delarealer:
Delareal: 773 m.
Formål: Boliger.
Delareal: 37 m.
Formål: Kjørevei.

For ytterligere informasjon se vedlagt reguleringskart med bestemmelser, kommuneplan, samt diverse dokumenter fra kommunen.

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter og seksjoneringsbegjæring. Se særlig om vedtekter knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Nåværende eier hadde i 2017 et strømforbruk på ca. kr. 8 500,-.

Kommunale avgifter vann og avløp utgjør kr. 7 295,- per år. Det er installert felles vannmåler som må avleses.

Nåværende eier har bygningsforsikring i Tryg med polisenr. 6445728. Kostnaden i løpet av et år er kr. 14 095,- dette beløpet deles mellom seksjonene. Altså vil den reelle kostnaden til boligen være kr. 7 047,5,-.

Andre utgifter:
– Årsgebyr renovasjon kr. 2 669,-. Fellesløsning.
– Det må påregnes kostnader til strøm, tv, internett, innboforsikring, bygningsforsikring og evt fasttelefon.
– Utgiftene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på internett etc.
– Det må påberegnes kostnader til feiegebyr.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Spesifikasjon av lån

Ingen spesifikasjon av lån.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser og rombetegnelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter. Takstmannen sin beskrivelse og rombetegnelse tar utgangspunkt i dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Meglerforetaket har innhentet originale byggetegninger fra kommunen. Byggetegninger foreligger ikke. Dette er trolig grunnet boligens opprinnelige alder. Det går da ikke å kontrollere hvilke rom som er godkjent for rom for varig opphold. For ytterligere informasjon se seksjoneringsbegjæring som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Det er innhentet opplysninger fra brann/feiervesen på eiendommen som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i «Viktig informasjon for selger og kjøper». Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha «saklig grunn» for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Ingen konsesjon eller odel.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens «gi bud-knapp» som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se «Viktig informasjon» i salgsoppgaven.

Solgt ‘som den er’

Eiendommen selges «som den er», jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.
___________________________________________________________________________________

HAR DU SPØRSMÅL?
Ta kontakt med ansvarlig megler John Granly Steen på tlf. 936 93 381 eller john@privatmegleren.no dersom du har spørsmål vedrørende denne boligen.

Trenger du en markedsvurdering av din nåværende bolig? Ta kontakt på ovennevnte epost eller telefon for avtale.

For informasjon om eiendomsmegler John Granly Steen refereres det til: www.johngranlysteen.com

Rapporter annonse

FINN-kode: 120677569

Sist endret: 22. jun 2018 02:59

Referanse: 83180149

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.