Nyhetsbrev mars 2014

Nyhetsbrev mars 2014

Mye av boligprisveksten i mars måned skyldes den positive trenden for salg av eneboliger og rekkehus.
Totaltsett var boligprisene for mars 2014 1,4 prosent høyere enn i februar 2013. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,7 prosent. Eneboliger steg med hele 2,6 prosent, mens rekkehus følger tett bak med en prisstigning på 2,1 prosent. Leiligheter hadde er mer moderat stigning i forrige måned med 0,6 prosent stigning. Det viser tall fra Eiendomsmeglingsbransjens boligprisstatistikk.

Mars er altså den tredje måneden på rad med prisstigning, og den fjerde måneden med positiv utvikling, men det starten på boligmarkedet er alltid slik og NEF fastholder spådommen fra før årsskiftet om at gjennomsnittsprisen for 2014 kommer til å bli fra 0-2 på den positive siden. Utviklingen i april-måned blir trolig avgjørende for hvordan prisutviklingen vil gå videre.

Ettersom det i år er sen påske og det dermed var mange salgsdager i mars måned ble det også solgt mange enheter.
Antall solgte bruktboliger i mars i år var 7067 boliger, mot 6300 i mars 2013. Det tilsvarer en økning på 12,2 prosent.  Ved utgangen av mars var det 12.928 aktive boligannonser på Finn.no.

Omsetningstiden har også gått betydelig ned og er nå i gjennomsnitt på 40 dager, mot 48 dager i februar.

Boligprisene har i mars steget over nesten hele landet. Av de største byene har Tromsø sterkest vekst med 2,1 prosent, mens Oslo har svakest vekst med 0,5 prosent.

[widgets_on_pages id="Merker"]

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *