Nyhetsbrev juni 2014

Nyhetsbrev juni 2014

Boligprisene falt 0,5 prosent i juni sammenliknet med mai, viser bruktboligprisstatistikken som er utarbeidet av Eiendomsverdi for Eiendom Norge. 

Juni er tradisjonelt sett en ganske svak måned i boligmarkedet. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,5 prosent.

Boligprisene er nå 1,1 prosent høyere enn i juni 2013. 

Etter en sterk prisvekst i årets første kvartal har prisene flatet mer ut i andre kvartal. 

I løpet av det første halve året er det blitt omsatt 44 666 bruktboliger, noe som er 1,9 prosent flere enn i fjor, og bare marginalt bak rekordåret 2012. I juni ble det solgt 9 040 bruktboliger, en økning på 0,8 prosent fra samme periode i fjor. 

Det er fortsatt mange boliger til salgs og ved utgangen av juni var det 13.673 boligannonser på Finn.no. 

Tiden det tar å selge en bolig har også gått ned slik at gjennomsnittstiden nå er på 33 dager. På samme tid i fjor tok det i gjennomsnitt 26 dager å selge en bolig.

Det er store regionale forskjeller i boligprisutviklingen i juni måned. Tromsø har over tid hatt landets sterkeste utvikling, noe som fortsetter i juni med en oppgang på 0,4 prosent og en 12 måneders vekst på 10,5 prosent. Av de større byene er det Stavanger og Kristiansand som har svakest prisutvikling, begge med en nedgang i juni på 0,7 prosent og en 12 måneders nedgang på 2,9 prosent. 

Se flere tall i rapporten fra Eiendom Norge her.

[widgets_on_pages id="Merker"]

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *