Nyhetsbrev januar 2013

Nyhetsbrev januar 2013

Nyhetsbrev januar 2013

 Boligprisene steg 3,8 prosent i januar sammenliknet med desember, viser boligprisstatistikken som er utarbeidet av analysesbyrået Pöyry på vegne av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes forening (EFF).

 

– Som forventet har markedet løftet seg betraktelig i januar. Årsaken skyldes blant annet at det er færre boliger til salgs i år, sammenlignet med samme periode i fjor. Det presser prisene og gjør at mange boliger går høyt over takst, sier administrerende direktør Hedda Ulvness
Prisene er nå 8,5 prosent høyere enn i januar 2012. For de ulike boligtypene endret prisene seg slik:

Rift om eneboligene

Prisen på eneboliger steg hele 8,7 prosent i januar.

– Prishoppet på eneboliger skyldes først og fremst et samlet prisfall for denne boligtypen på 5,8 prosent de siste tre månedene i fjor. Prisoppgangen i januar representerer derfor en tilbakemelding til det normale. Samme fenomen ser vi også i juli måned hvor prisene på eneboliger faller betydelig, før prisene vender tilbake til det normale vekstmønsteret igjen i august, sier Leif Laugen, nestleder i Eiendomsmeglerforetakenes forening (EFF).

Prisene på delte boliger steg 5,0 prosent fra desember, og var 7,0 prosent høyere enn i januar 2012.

– Prisene på leiligheter steg 2,3 prosent fra desember, og var 9,2 prosent høyere enn i januar 2012. 

Gjennomsnittlig formidlingstid for boliger omsatt i januar var 33 dager. Det er 2 dager mer enn desember 2012. Formidlingstiden er definert som tiden fra siste gang en bolig ble annonsert for salg på Finn.no til den registreres som solgt.

Tromsø på topp
På topp ligger Tromsø med 7 prosent i januar målt mot gjennomsnittsprisen i 2012. Stavanger er på landsgjennomsnittet med 5 prosent. Oppturen i Tromsø merkes også i Eie, som har doblet antall ansatte på kontoret, og som er ute med flere spennende prosjekter.

 -På Kanten prosjektet er det første nybyggprosjektet som realiseres i Tromsø på flere år. Prosjektet har vært en suksess siden salget av leilighetene startet i september. Det skyldes et stort behov for flere leiligheter i Tromsø, sier Hedda Ulvness

– Når det er lite til salgs blir det et voldsomt press på boligmarkedet. Dette er en stor utfordring, så jeg er svært glad for at Børge Martinussen og hans team kan bidra til realisering av nybyggprosjekter i Tromsø. Investering i nybyggmarkedet er et viktig virkemiddel for å dempe prisveksten på sikt, sier Ulvness.

 Stor tro på fremtiden

Oslo opplever samme prisvekst som Stavanger.

-Også her skyldes veksten primært et lavt utbud. Eie meglerne registrerer imidlertid at oppdragsinngangen er god, dermed tror vi at det bli flere selgere på banen i månedene fremover, avslutter Ulvness.

[widgets_on_pages id="Merker"]

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *