Solgt: 9 600 000,-

UNIK, VAKKER, VELHOLDT OG PRAKTISK FAMILIEBOLIG MED IDYLLISK OG LETTSTELT HAGE MED FRUKTTRÆR OG BÆRBUSKER. EIENDOMMEN HAR UTSIKT, STOR DOBBEL GARASJE OG KORT AVSTAND TIL ALLE SERVICETILBUD.

Enebolig 4 Bedroom 2 Bathroom | Garage 244 ft2

EIKENGA/LIER - UNIK, VAKKER, VELHOLDT OG PRAKTISK FAMILIEBOLIG MED IDYLLISK OG LETTSTELT HAGE MED FRUKTTRÆR OG BÆRBUSKER. EIENDOMMEN HAR UTSIKT, STOR DOBBEL GARASJE OG KORT AVSTAND TIL ALLE SERVICETILBUD.

Contact An Agent

UNIK, VAKKER, VELHOLDT OG PRAKTISK FAMILIEBOLIG MED IDYLLISK OG LETTSTELT HAGE MED FRUKTTRÆR OG BÆRBUSKER. EIENDOMMEN HAR UTSIKT, STOR DOBBEL GARASJE OG KORT AVSTAND TIL ALLE SERVICETILBUD.

 

 

For å se alle bildene klikk på linken til finn annonsen:

https://www.finn.no/realestate/homes/ad.html?finnkode=96742098

 

 

Østre Eikenga 41, 3404 Lier

Boligtype
Enebolig
Soverom
4
Primærrom
244 m²
Bruksareal
385 m²
Eieform
Eier (Selveier)
Byggeår
1830
Rom
7
Tomteareal
1893 m² (eiet)

Presentasjon Østre Eikenga 41

Opplev boligen i en unik 3 D animasjon. Kopier denne linken inn i din nettleser og nyt denne unike boligen:
https://my.matterport.com/show/?m=u8Nmh9S6bnu

Østre Eikenga 41 er en enestående vakker herskapelig villa av gjennomgående høy standard over tre plan. Boligen ble reist på 1830-tallet og har en dokumentert rolle i Liers historie. Kledningen og reisverket i vegger og tak er laget av malmtømmer, et virke av høyeste kvalitet. Innvendig er boligen modernisert og oppgradert av nåværende eier de senere årene. Hagen er stilfull, spennende og lettstelt, med frukt og bær. Det er kort gangavstand til butikker, barnehage, barne- og ungdomsskole, ekspressbuss til Oslo og Drammen, og under ti minutter med bil til nærmeste togstasjon. Tyrifjorden med alle sine muligheter, og det fantastiske turterrenget i Finnemarka med preparerte skiløyper, bademuligheter, en rekke fiskevann, bær, sopp og skogens ro, er knappe 15 minutters kjøretur unna.

Eiendommen ligger innerst i en blindvei med svært liten trafikk i et rolig, etablert og utpreget barnevennlig område. Den har en meget solrik og samtidig skjermet beliggenhet med fritt utsyn i alle himmelretninger. Den vakre årgangseika ruver i hagen og er et landemerke som har gitt navn til området der eiendommen ligger. I hagen er det epler, moreller, pærer, plommer, bjørnebær, bringebær, jordbær, rips og solbær, vakre busker, roser, stauder og nydelige storvokste rododendroner som du sjeldent finner på Østlandet. Likevel er det rikelig plass til lek og rekreasjon for store og små.

Boligen er blitt godt ivaretatt av sine eiere gjennom årene, var de lensmenn eller distriktsleger, fordi den innbyr til det. Nåværende eier har foretatt oppgradering og modernisering bla av el-anlegg, bad, kjøkken og hage. Boligens opprinnelige kvaliteter er bevart i smakfull kombinasjon med et tidsmessige material- og fargevalg. Alle valgte løsninger er av høy standard. I fjor ble det lagt nye brostein i oppgangen til huset og bygget ny granitt-trapp til vinterhagen.

Boligen har en arealeffektiv og funksjonell planløsning som appellerer til familier med behov for fleksibilitet. Flere lyse og store oppholdsrom åpner for samvær med familie og venner, for fred og ro, eller for begge deler samtidig. Sammen med de store vinduene, gjør takhøyden på 3,15 meter at rommene har et sjelden godt naturlig lys og en helt særegen atmosfære av ro.

Boligen har tre romslige soverom, en fin vinterhage og innredet gjesterom/stue/hybel på loftet. Alle soverommene har store østvendte vinduer mot soloppgangen, eika og inngangsporten, mens hovedsoverommet på over 25 kvm også har et sørvendt vindu.

Boligen har to karakteristiske piper med et pipeløp til stue og et annet til kjøkken og bibliotek/spisestue. Hjertet i hovedstuen på over 60 m2 er en gedigen peis med et antikt jernornament forestillende Christian Kvart i grua. På kjøkkenet er det også et ildsted, mens en antikk og velholdt etasjeovn er koblet til samme pipeløp i biblioteket/spisestuen. Huset varmes hovedsakelig av varmekabler i gulvet og varmeelementer i taket.

Drømmekjøkkenet er et samlingssted for familien med godt lys fra de store vestvendte vinduene og egen plass til stort spisebord. Det er holdt i en lys gråfarge mot sorte granittplater. Skapene er tilpasset strukturen og bygd helt opp til taket. Kjøkkenet har derfor meget god oppstillings- og lagringsplass. Alle hvitevarer er fra kvalitetsleverandøren Miele og det er designlamper fra italienske Prandina i taket.

Baderommet er innredet med moderne baderomsmøbel med nydelig sort marmorplate, Aveo badekar, to Pure Stone servanter og regnfallsdusj med hånddusj fra tyske Villeroy & Boch, Grohe og Huppe. Toalettet og lampene er italienske, fra Ilbagno Alessi og Aureliano Toso. Til rommet er det knyttet en deilig badstue med god plass. I tillegg har huset et vaskerom/bad med dusj og ytterligere to separate toaletter, hvorav et gjestetoalett i inngangspartiet, alle med designerlamper fra Flos. Varmtvannsberederen ble byttet til en Oso Super s 200 liter i 2014.

Det er nye dimmere knyttet til de fleste lyspunkter, nytt automatsikringsskap og nye termostater i alle rom med gulv og takvarme. Garasjen har et ladepunkt for el-bil tilknyttet egen krets og eget sikringsskap med en spenning på 32A. Det betyr at oppladingen går nesten tre ganger raskere enn ved bruk av et vanlig strømstikk. Det er dessuten flere ladesteder i nærheten, herunder superladere for Tesla fem minutter unna. Det er lagt fiberkabel til boligen med tilknytning til Altiboks, TV-uttak i to rom og flere påkoblingspunkter for ruter til wi fi.

Taket av malmtømmer er konstruert etter best mulige byggeskikk med lufting i bakkant. Det er derfor særdeles motstandsdyktig og funksjonelt. Tømmeret er uskadet og det er ingen lekkasjer. Taksteinen er av betong og har i hvert fall ti års ytterligere levetid, men gjerne mer. Taket er inspisert av en ekspert og uttalelsen fra vedkommende kan forevises.

Boligen har meget gode lagringsmuligheter. Det er åtte lengdemeter innebygde skap på hovedsoverommet, fem meter skap i hallen og et walk-in closet knyttet til et av de andre soverommene. Boligen har dessuten et stort uisolert loftsrom på 90 kvm, også med innebygde skap, og en tørrkjeller på 36 kvm med matbod og vinkjeller som kan brukes til fryseboks, ved og annen lagring. Dobbeltgarasjen på 51 kvm har både lagringsloft og en vinterisolert bod på 17 kvm. Boden er utmerket for oppbevaring av sportsutstyr, klær mv, men kan gjerne brukes til trening.

Loftsrommet har et meget stort potensiale. Det er ikke lagt særskilte kommunale begrensninger på boligen. Det isolerte rommet på loftet er på over 20 kvm, har to sengeplasser og egen vask. Inngangsdøren på nordsiden av huset gir gjester, ungdom eller leieboer umiddelbar adgang til loftstrappa og dette rommet, altså uten å måtte gå gjennom hele huset.

HØYDEPUNKTER:
– Enestående elegant, robust og modernisert villa med gjennomgående høy standard.
– Attraktiv beliggenhet i enden av en svært lite trafikkert blindvei i et etablert og meget barnevennlig boligområde med optimale solforhold og utsyn i alle himmelretninger.
– Få minutters gange til butikker, barnehage, barne- og ungdomsskole og ekspressbusser til Oslo og Drammen.
– Kort kjøre-, sykkel- eller løpetur til preparerte skiløyper og et fantastisk turterreng i Finnemarka med skiløyper, fiske- og bademuligheter, bær, sopp og skogens ro.
– Reisverk og kledning av malmtømmer av høyeste kvalitet.
– Takhøyde på 3,15 meter.
– Lettstelt og vakker hage på 1.8 mål med frukttrær, bærbusker, stauder, roser og storvokste rododendroner med nydelig blomstring i ulike farger.
– Tre soverom og gjesterom/stue/hybel med vask på loftet.
– Hovedsoverom med vinduer mot øst og sør, god skapplass og dør mot velværebad.
– Velværebad med innredning fra Villeroy & Boch, Grohe, Huppe, Ilbagno Alessi og Aureliano Toso, med tilknyttet badstue.
– Stort kjøkken med ildsted, spiseplass og meget gode arbeidsforhold. Integrerte hvitevarer av høy kvalitet fra Miele og designerlamper fra Prandina.
– Vestevendt stue på over 60m2 med en gedigen peis, utgang mot hagen, utsikt mot Finnemarka og enestående lysforhold.
– Bibliotek/spisestue med etasjeovn, plassbygde bokhyller og utgang til vinterhage.
– Vakker vinterhage med gulvvarme og utgang til hage.
– Gjestetoalett i tilknytning til inngangspartiet og vaskerom med dusj og toalett.
– Stor garderobekapasitet i hall, på hovedsoverom, walk-in closet, på loft og i isolert sportsbod/treningsrom/snekkerbod.
– Meget gode lagringssmuligheter på loft, i kjeller og i garasje.
– Hagegang med nylagte brostein fra 2017.
– Granittrapp mot vinterhage bygget i 2017.
– Oppgradert el-anlegg med automatsikringsskap, dimmere til lyspunkter og moderne termostater til gulv- og takvarme.
– 32A ladepunkt i garasjen til el-bil som gir en nesten tre ganger så stor ladehastighet som opplading fra ordinært strømstikk.
– Parkering i dobbelgarasje med automatisk garasjeåpner med fjernkontroll.
– Loft på 90 kvm med meget stort potensiale og et isolert gjesterom/hybel som kan nås ubemerket fra inngangsdør på husets nordside.
– Fiberkabel og installert brann- og innbruddsalarm.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget attraktivt, barnevennlig og sentralt boligområde på Eikenga/Lierbyen i Lier kommune. Området har umiddelbar nærhet til butikker, apotek, skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, kommunale myndigheter og en rekke andre fasiliteter og servicetilbud. Det er mange barnefamilier i området og kort vei til lekeplass, fotballbane, akebakke og skøytebane. Ved den nybygde barneskolen ligger Lier Kulturscene med et rikt arrangementstilbud året rundt.

Det er bygget sykkelstier langs de fleste større veier i Lier. En sykkeltur på 15 minutter tar deg til idrettshall og svømmehall på Stoppen. Her er det flere fotballbaner, tennisbaner, sandvolleyballbaner og bane for frisbeegolf. Det er motorcrossbane på Reistad, og kommunen har et aktivt skytterlag.

Det er preparerte lysløyper noen få kilometer fra boligen. I Finnemarkas 430 kvm finner du de inntrykk og opplevelser østlandsk natur kan by på fra stier og preparerte skiløyper, med muligheter for jakt, sykling og riding, eller fiske og bading i markas mange vann, samt en meget god tilgang på bær og sopp. Navnet har sin bakgrunn fra 1600-tallet da finner bosatte seg og drev svedjebruk vest og nord for innsjøen Glitre i hjertet av marka. Gårdene fra de omkringliggende bygdene hadde dessuten sine setrer der, og under siste krig søkte motstandsfolk skjul i marka.

Ellers er det en kort kjøre- eller sykkeltur sørover til populære Gilhusodden ved fjorden med langgrunn badeplass, gode fiskemuligheter, fin gresslette og volleyballbane. På veien passerer du Drammen Ridesenter med rideskole, stevner, oppstalling og restaurant. Kjører eller sykler du nordover kommer du raskt til jordbærbygda Sylling, den mektige og vakre Tyrifjorden med båt-, fiske og bademuligheter. Derfra er det kort – og alltid mye raskere enn via Sandvika – vei videre til E16 mot Sollihøgda, Krokskogen og Norefjell. Busstasjonen for ekspressbusser til Oslo og Drammen og lokalbussene er fem minutters gange fra boligen. Med bil tar det fem minutter til Drammen og Liertoppen, ti minutter til Asker, 15 til Sandvika, 20 til Lysaker og 25 til Oslo. Togstasjoner med pendlerparkering er under 10 minutter unna. Transporttilbudet mellom Lier, Drammen og Oslo vil bare bli bedre i årene som kommer, hva gjelder bil, buss og bane.

Servicetilbud

Dagligvarehandelen kan gjøres i Lierbyen etter fem minutters gange hos Kiwi eller Rema 1000, som også har posttjeneste, eller Coop Extra på Heggtoppen. Lierbyen har videre bla apoteker, kommunens hovedbibliotek og helsetjenester som lege og tannlege. Rådhuset ligger i Lierbyen.

Fra eiendommen er det fem minutters kjøring til Liertoppen kjøpesenter eller til Drammen og et rikt og voksende utvalg av butikker, spisesteder og servicetilbud.

Eiendommen har gangavstand til Hegg barneskole (ca. 1 km) og Lierbyen ungdomsskole (ca. 1,6 km), og ligger kun få kilometer fra St. Hallvard videregående, vurdert som en av de bedre videregående skoler i landet. I Drammen finnes dessuten offentlige og private videregående skoler og en rekke høyskoletilbud ved Høgskolen i Sørøst-Norge. Det er et godt utvalg av både private og kommunale barnehager, nærmeste barnehage er 300m unna.

Bygninger

Enebolig over tre plan. Parkering i separat dobbelgarasje.

Byggemåte

Grunnmur av betong, med stablestein. Grunnmuren er pusset på utvendig side over terreng og på innvendig side. Krypkjeller under store deler av kjelleren. Etasjeskille av tre, med rundtømmer og med stubbloftsfyll. Det er laftet malmfuru ifølge eier. Ytterveggene over grunnmur er laftet tømmer, med innslag av reisverk/plank og isolert bindingsverk av tre. Utvendig side er kledd med stående trepanel. Innvendig side er platekledd. Valmet tak i trekonstruksjon, taket er tekket med betongtakstein. Et loftsrom er innredet. For øvrig kaldt loft. Takrenner av stål/zink og taknedløp av stål/zink. Selve taktekkingen er fra 1990 -tallet.

For ytterligere informasjon se vedlagt takst i salgsoppgaven.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 244 kvm, Bruksareal: 385 kvm, Bruttoareal: 427 kvm

1.Etasje
Bta.: 250 kvm.
Bra.: 228 kvm.
P-rom: 222 kvm.
S-rom: 6 kvm.
P-rom inneholder: 2 entré, hall, gang, 2 trapperom, 2 stuer, kjøkken, 2 bad/vaskerom, 2 wc og 3 soverom.
S-rom inneholder: Bod og badstue.

Loft
Bta.: 90 kvm.
Bra.: 90 kvm.
P-rom: 22 kvm.
S-rom: 68 kvm.
P-rom inneholder: Loftstue/gjesterom/hybel.
S-rom inneholder: Loftsrom.

Kjeller
Bta.: 36 kvm.
Bra.: 18 kvm.
S-rom: 18 kvm.
S-rom inneholder: Matbod og vinkjeller.

Krypekjeller
Ca. 0,5-1 meters høyde. Ikke målbart areal.

Garasje
Bta.: 51 kvm.
Bra.: 49 kvm.
S-rom: 49 kvm.
S-rom inneholder: Garasjerom og isolert sportsbod/treningsrom/snekkerbod.

Annet

Det er meget god lagringsplass på loftet, i kjelleren og i stor dobbelgarasje med lagringsloft og romslig, isolert sportsbod.

Standard

Hall
Fra gårdsplassen går det bred trapp til et representativt inngangsparti. Inngangspartiet er overbygget og taket hviler på to solide søyler, noe som forsterker det herskapelige uttrykket. En tofløyet dør fører inn i flislagt entré, etterfulgt av en stor hall, begge med varme i gulvet. Hallen speiler den gjennomførte kvaliteten som preger boligen. I entre og hall er det er det både et tilknyttet gjestetoalett, åpen garderobeløsning, plassbygde hyller og et stort garderobeskap.

Kjøkken
Eneboligen har et stort spisekjøkken – et naturlig samlingspunkt for hele familien. To vestvendte vinduer gir rommet godt lys, en luftig atmosfære og fint utsyn. Et ildsted sørger for ekstra varme og hygge. Den takhøye innredningen fra Drømmekjøkkenet har profilerte fronter, benkebelysning og kledelige fliser over påkostet benkeplate i granitt med underlimt vaskekum. Kjøkkenet er svært praktisk og gir god plass til matlaging.

Videre er kjøkkenet utstyrt med integrert stekeovn og mikrobølgeovn i riktig arbeidshøyde, samt kjøleskap og oppvaskmaskin. En kjøkkenøy/bardisk mot spiseplassen byr på ekstra bred induksjonstopp. Det er montert en fritthengende ventilator fra Røroshetta over kokesonen. Hvitevarene er fra Miele og av høy kvalitet. Ellers har rommet Italienske designerlamper fra Prandina i taket og et originalt og meget velholdt tregulv.

Stuer og vinterhage
Eneboligen har både hovedstue, bibliotek og vinterhage. Rommene ligger i tilknytning til hverandre og er avdelt med store doble originale heltre dører i malmfuru. Felles for stuene er store vinduer mot vest med karakteristiske ruter, bred belistning og en luftig takhøyde på ca. 3,15 meter. Biblioteket har plassbygde hyller fra Brødrene Bringebøen og en antikk etasjeovn, mens hovedstuens hjerte er en gedigen peis med et antikt jernornament av Christian IV i grua.

Biblioteket var opprinnelig spisestue og kan fortsatt brukes til det. Den generøse hovedstuen på over 60 kvm har imidlertid god plass for både sofagruppe og spisebord for 12 personer. Hovedstuen har også utgang til hagen mot syd via en massiv steintrapp. Biblioteket har tofløyede dører til vinterhagen hvor glassflatene slipper dagslyset inn fra syd og vest. Vinterhagen har fliser på gulv, behagelig gulvvarme og dør til en av fjoråret ny steintrapp til hagen.

I tillegg er det innredet en trivelig stue på loftet på ca. 22 kvm. Rommet benyttes nå som gjesterom, men kan utmerket godt fungere som hybel, og har plassbygde senger og nyere vask. Det er toalett ved roten av loftstrappen. Loftstuen gir et fint supplement til stuene i første etasje, og åpner for ytterligere fleksibilitet i anvendelsen av boligen. Inngangsdøren på nordsiden av huset kan brukes til å komme uforstyrret frem til loftsrommet, slik at dette vil kunne leies ut om så ønskelig.

Bad/wc/vaskerom
Boligen inneholder et stort bad, vaskerom/bad og to separate toaletter. Badet fremstår som en lekker velværeavdeling med eksklusiv innredning. Her er det et bredt speil med overbelysning, påkostet steinplate med to toppmonterte Pure Stone servantboller og et innholdsrikt servantmøblement fra Villeroy & Boch og Grohe. Videre er det et eksklusivt frittstående Aveo-badekar fra Villeroy & Boch, et One-toalett fra Ilbagno Alessi, regnfallsdusj med separat håndusj fra Huppe og Grohe, designerlamper fra Aureliano Toso. Rommet har et stort vindu rettet mot øst og morgensolen og inngang til en deilig badstue. Badet har fliser på gulv, gulvvarme og fliser/tapet på veggene.

Det er i tillegg et eget vaskerom/bad, hvilket er kjærkomment for barnefamilier. Rommet er praktisk innredet med hvit innredning, laminat benkeplate med nedsenket skyllekar av stål, vaskemaskin fra AEG, tørketrommel fra Miele og dusjnisje med glassdør og fliser på gulv og vegger. Videre er det et toalettrom med servant knyttet til dette vaskerommet og et gjestetoalett med servant i inngangspartiet til hovedinngangen. Vaskerommet og begge toalettrommene har designlamper fra Flos og Prandina.

Soverom og garderobe
Boligen har tre gode soverom med plass for garderobeløsning, og alle rommene ligger i første etasje. Det er i tillegg innredet et gjesterom/stue på loftet. Hovedsoverommet fremstår som en egen suite med vegg-til-vegg teppe, flott garderobeløsning og dør til velværebad. Hovedsoverommet har store vinduer vendt mot øst og sør. I tillegg er et av soverommet tilknyttet walk-in closet, mens det andre er tilknyttet vaskerom/bad og et separat wc-rom. Det ene soverommet benyttes i dag som kombinert tv-stue og soverom.

Utstyr

Det er lagt fiberkabel inn i til boligen og p.t. inngått avtale med selskaper for tv- og internettsignaler med Lier Fiber/Altibox.

Boligen er utstyrt med kjedet brann- og innbruddsalarm.

Oppvarming – Teknisk

Boligen er oppvarmet med elektrisitet og vedfyring. Det er gulvvarme i entreen, i toalettrom, hall, bad/wc, i gang og på et av soverommene. Det er varmefolie i himling i bibliotek og på de to øvrige soverommene. All gulv- og takvarme styres av termostater skiftet i 2013. Luftbehandling skjer via mekanisk og naturlig ventilasjon. Kjøkkenet og det isolerte rommet på loftet varmes med (frittstående) panelovner.

Det er murt peis med peisinnsats på kjøkken, en antikk vedovn i bibliotek og en åpen murt peisgrue i stue.

I kjelleren er det moderne vannmåler, stoppekran, samt en 200 liters Oso Super S 200-2kw varmtvannsbereder fra 2014. El-fordelingsskap er utstyrt med automatsikringer og var nytt i 2013.

Parkering / Garasje

Det er parkering i dobbelgarasje. Garasjen har 32A elpunkt som gir nesten tredobbel ladehastighet for elbil sammenlignet med bruk av ordinært stikk, og isolert sportsbod/treningsrom/snekkerbod på 17 kvm i bakkant med egen låsbar inngangsdør. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Privatmegleren. Velkommen til visning!

Uteområde

Eiendommen er på 1 892,8 kvm med et praktfullt tuntre, meget næringsrik jord, og en høy beliggenhet med optimale solforhold fra soloppgang til solnedgang. Dertil er det vakker utsikt mot vest og Finnemarka og godt utsyn i de andre himmelretninger. Tomten er parkmessig opparbeidet med frodig beplanting, åpne grøntarealer og velstelte prydbusker.

Den vakre årgangseika er flere hundre år gammel og et smykke for villaen og et kjennetegn for området. Det er fristende og enkelt å fylle hagen med gjester en varm sommerdag og dekke til langbord under treets bladverk, eller bare legge seg på gresset og høre bladene rasle i vinden. Tomten er flat og har god vannavrenning. Det er avgitt veirett til nabobygg på en vei som er isolert fra hovedtomten. Dette fungerer uten lyte. Det er overhode ingen grense- eller andre nabotvister.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. Dette gjelder for alle eneboliger.

Til eiendommen følger eier- og bruksrett til et område to hundre meter sør for boligen som er satt av som lekeplass og friområde. Området eies i fellesskap av flere boligeiere på området og medfører ingen utgifter eller oppgaver.

Servitutter

Eiendommens servitutter:
Dagboknr.: 402920
Bestemmelse om veg
rettighetshaver:Knr: 0626 Gnr: 48 Bnr: 128

Eiendommens rettigheter:
Dagboknr.: 401830
Erklæring/avtale
Rettighetshaver:Knr: 0626 Gnr: 48 Bnr: 31
Rett til inn- og utkjørsel fra garasje. Kan ikke avlyses uten samtykke fra bygningsrådet.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vann og avløp ifølge VIVA IKS.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Kommunen kunne ikke finne kopi av midlertidig brukstillatelse / ferdigattest i sine arkiver. Dette er vanlig for bygninger med eldre byggeår i denne kommunen. Det er utstedt ferdigattest for garasje ifølge Lier kommune. Ferdigattesten ligger vedlagt i salgsoppgaven. Pr. 1 juli 2015 inntrådte det en forandring i PBL § 21-10 femte ledd hvoretter det ikke skal utstedes ferdigattest for tiltak som er omsøkt før reglene om ansvar og kontroll trådte i kraft 1.1.1998. Dette innebærer at kommunene ikke kan kreve ferdigattest for disse tiltakene, og at kommunen skal avvise eventuelle søknader om dette. Plikten til å kreve ferdigattest ble avgrenset til tiltak etter ansvarsreformen 1.1.1998.

Ligningsverdi

Ligningsverdi som primærbolig kr 1 503 097,- pr 31.12.17
Ligningsverdi som sekundærbolig kr 5 411 148,- pr 31.12.17

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til boligformål jfr. reguleringsplan 504-902-19 Eikenga, med bestemmelser datert 12.05.1992

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Faste, løpende kostnader

Kommunale avgifter vann og avløp utgjør kr. 5 216,- per år. Det er installert vannmåler som må avleses.

Nåværende eier har bygningsforsikring i IF Skadeforsikring med polisenr. 0664598.

Andre utgifter:
– Årsgebyr renovasjon kr. 4 286,-. Fellesløsning.
– Det må påregnes kostnader til strøm, tv, internett, innboforsikring, bygningsforsikring og evt fasttelefon.
– Utgiftene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på internett etc.
– Det må påberegnes kostnader til feiegebyr.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser og rombetegnelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter. Takstmannen sin beskrivelse og rombetegnelse tar utgangspunkt i dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Rapport fra brann/feiervesen på eiendommen ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i «Viktig informasjon for selger og kjøper». Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen. Fastmonterte lamper i tak som er omtalt i prospektet på bad, kjøkken og hall følger med. Øvrige lamper følger ikke med.

Det er ingen særskilte begrensninger på endringer/utvikling av eiendommen.

Adgang til utleie (boligformål)

Selger råder fritt over sin bolig med hensyn til utleie, enten hele eller deler av boligen.

Konsesjon / Odel

Ingen konsesjon eller odel.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, men interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens «gi bud-knapp» som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se «Viktig informasjon» i salgsoppgaven.

Solgt ‘som den er’

Eiendommen selges «som den er», jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.
___________________________________________________________________________________

HAR DU SPØRSMÅL?
Ta kontakt med ansvarlig megler John Granly Steen på tlf. 936 93 381 eller john@privatmegleren.no dersom du har spørsmål vedrørende denne boligen.

Trenger du en markedsvurdering av din nåværende bolig? Ta kontakt på ovennevnte epost eller telefon for avtale.

For informasjon om eiendomsmegler John Granly Steen refereres det til: www.johngranlysteen.com

Rapporter annonse

FINN-kode: 96742098

Sist endret: 30. mai 2018 02:59

Referanse: 83170093

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.