Solgt: 6 000 000,-

SOLGT Sylling/Lier – Velkommen til Øvre Bakkerud beliggende på solsiden! Idyllisk eiendom med småbruksfølelse, Bra 573 kvm og eiet tomt på 3143 kvm. Stor enebolig over 2 plan, låve med dobbelgarasje, solrik hage og fantastisk utsikt fra flotte uteplasser!

Enebolig 4 Bedroom 2 Bathroom 1 Garage 270 ft2

Sylling/Lier - Velkommen til Øvre Bakkerud beliggende på solsiden! Idyllisk eiendom med småbruksfølelse, Bra 573 kvm og eiet tomt på 3143 kvm. Stor enebolig over 2 plan, låve med dobbelgarasje, solrik hage og fantastisk utsikt fra flotte uteplasser!

Contact An Agent

Sylling/Lier – Velkommen til Øvre Bakkerud beliggende på solsiden! Idyllisk eiendom med småbruksfølelse, Bra 573 kvm og eiet tomt på 3143 kvm. Stor enebolig over 2 plan, låve med dobbelgarasje, solrik hage og fantastisk utsikt fra flotte uteplasser!

 

For å se alle bildene klikk på linken til finn annonsen:

https://www.finn.no/realestate/homes/ad.html?finnkode=120705664

 

 

Bakkerudveien 15, 3410 Sylling

Boligtype
Enebolig
Soverom
4
Primærrom
270 m²
Bruksareal
573 m²
Eieform
Eier (Selveier)
Energimerking
G – gul
Rom
7
Tomteareal
3143 m² (eiet)

Presentasjon Bakkerudveien 15

Opplev boligen i en unik 3D animasjon. Kopier denne linken inn i din nettleser og nyt denne unike boligen!

Bakkerudveien 15 er en idyllisk beliggende eiendom med småbruksfølelse. Eiendommen ligger på solsiden av bygda, i et rolig område med skogen som nærmeste nabo, og med en av de beste utsiktene og solforholdene i Sylling. Miljøet i bygda er helt fantastisk, et flott sted for barn å vokse opp.

På tomten som måler over 3 mål står det en klassisk låve med lager, verksted og dobbelgarasje. Rundt boligen er det en naturskjønn hage som innbyr til lek, samt en deilig terrasse og flott bålplass hvor sol og utsikt kan nytes i rikelig monn.

Hovedboligen ble bygget med laftet tømmer rundt begynnelse av 1800-tallet og er senere påbygget og oppgradert. Her finner du gode rom med mange bruksmuligheter for hele storfamilien. Det byr heller ikke på problemer om du vil be inn til store, sosiale sammenkomster. Her er alt på samme sted!

Boligen oser av nostalgi og sjarm med tregulv, synlige tømmervegger og store, flotte vinduer. Eneboligen består av et nydelig kjøkken med lav takhøyde og spiseplass, en innbydende spisestue med fint utsyn og en hjemmekoselig stue med peis. I tilbygget del er det en stor sal med god takhøyde. Her er det uante bruksmuligheter for både hverdag og fest. Over salen er det hems.

Videre har boligen to bad, et nyttig kjølerom og fire romslige soverom. Et av badene har opplegg for vaskemaskin og tre av soverommene har garderobeskap. Boligen har ellers svært god lagringsplass i innvendige boder og på låve.

HØYDEPUNKTER
– Stor, tiltalende enebolig over to plan.
– Klassisk låve med dobbelgarasje.
– Naturskjønn hage med grillplass.
– Deilig terrasse med flott utsikt.
– Eiendommen har gode solforhold.
– Romslig hall med gulvvarme.
– Gammelt, sjarmerende kjøkken.
– Hjemmekoselig stue med peis.
– Atelier med stort potensial og hems.
– Helfliset bad med dusj i andre etasje.
– Kombinert bad og vaskerom i første.
– Fire soverom, tre med garderobeskap.
– Boligen har rikelig med lagringsplass.
– Sikringsskap med automatsikringer.
– Boligen har gulvvarme i flere rom.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i stille, landlige omgivelser kun ca. 1,5 km fra Sylling sentrum i Lier kommune. Det er gangavstand til bussholdeplass, skole, barnehage og daglige servicetilbud. Ved skolen i Sylling er det idrettshall og naturgressbane med friidrettsbane rundt. Det er også en nyere kunstgressbane på fotballanlegget. I tillegg er det treningsfelt, ballbinge med kunstgress, hoppbakke og 100 meter skog. Om vinteren kjøres skiløyper opp på jordene ved skolen.

Det er ca. 1,7 km til idylliske Svangstrand ved Holsfjorden. Her er det flott friområde og badeplass med sandvolleyballbane, badeflåte, grillplass og turveitrasé til Altanåsen. I tillegg er det kun ca. 10 minutters kjøring til Holmenvika med langgrunn sandstrand, gresslette og badebrygge. For den friluftsglade byr Astøltjern, Kanada, Hørtekollen og Finnemarka på flotte turområder gjennom hele året. DNTs turstier mot Sandungen, Asdøltjern og Tveitsetra starter ved eiendommen.

For den hesteglade er det kort vei til Valstad Gård som tilbyr ridetimer i flotte fasiliteter både inne- og utendørs. Sylling Rideklubb ligger også her og er en svært aktiv klubb innenfor sprang, dressur og kjøring. For golfentusiasten er det kun 7 minutters kjøring til Holtsmark Golf som har et treningsanlegg med blant annet 25 utslagsmatter, 9-hullsbane i tillegg til en flott 18-hullsbane som er designet av en av verdens mest anerkjente golfbanearkitekter.

Servicetilbud

Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Spar Holsfjorden og Kiwi Lyngås. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Liertoppen kjøpesenter et rikt utvalg. I tillegg byr Lierbyen, Vikersund og Drammen på varierte, bymessige fasiliteter.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Sylling skole som ligger ca. 1,5 km fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 3 min til Sylling, 11 min til Lierbyen, 15 min til Liertoppen, 25 min til Asker og Drammen, ca. 40 min til Oslo, samt 35 min til Vikersund og Hønefoss.

Fra eiendommen er det gangavstand til Sylling barne- og ungdomsskole med taxiordning for 1.-4. klassinger. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Bygninger

Enebolig over to plan. Klassisk låve med dobbelgarasje. Kommune har definert bygningene som enebolig og landbruksbygning.

Byggemåte

Angivelse av alder til bygningen vites ikke, men tilbygget i 1978, 1987 og garasje i 1990 i henhold til kommunen. Grunnmasser av fjell, stein og jord. Fundament av sammensatt bygningsmasse. Opprinnelig «hovedbolig» er bygget med laftet tømmer. Øvrige vegger er bindingsverksvegger. Stående tømmermannskledning. 2 lags isolerglass vinduer. Taket er bygget med gammelt over/under taktro bord, duk, sløyfer, lekter og Planja stålplater. Takrenner og nedløp i plastbelagt stål.

For ytterligere informasjon se vedlagt protakstrapport.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 270 kvm, Bruksareal: 573 kvm, Bruttoareal: 620 kvm

1.Etasje
Bta.: 233 kvm.
Bra.: 212 kvm.
P-rom: 191 kvm.
P-rom inneholder: Soverom, stue, hems, hall/entre/fordelergang, bad/vaskerom, trappegang, kjøkken, spisestue og stue hovedel.
S-rom: 21 kvm.
S-rom inneholder: Bod 1, bod 2, bod 3, bod 4 og kjølerom.

2.Etasje
Bta.: 94 kvm.
Bra.: 90 kvm.
P-rom: 79 kvm.
P-rom inneholder: Hall/Fordelergang, bad, soverom 1, soverom 2 og soverom 3.
S-rom: 11 kvm.
S-rom inneholder: 2 boder.

Låve
Bta.: 293 kvm.
Bra.: 271 kvm.
S-rom: 271 kvm.
S-rom inneholder: Lager og verksted.

Standard

Entré/hall
Boligen har et lunt inngangsparti med flislagt trapperepos, godt tilrettelagt for å skape en hyggelig velkomst til boligen. Hallen gir et godt førsteinntrykk og representerer boligen på en god måte, med bruddskifer på gulv, gulvvarme og panelplater malt i behagelig grått. Videre er det åpen garderobeløsning, skoskap, alarmpanel og plass til ønsket garderobemøblement. Rommet er direkte tilknyttet et kjølerom og en tofløyet glassdør fører inn til en mellomgang.

Kjøkken
Når du går inn i boligens lune kjøkken er det som å bli satt tilbake i tid. Her er det lav takhøyde med synlige bjelker, tregulv og blåmalte vegger som står fint til solide panelvegger. En nydelig tømmervegg er også funnet frem. Kjøkkeninnredningen er godt tilpasset det sjarmerende kjøkkenet. Innredningen har underskap med profilerte trefronter, åpne hyller og heltre benkeplate med nedfelt kum. I det ene hjørnet er det ventilatorhette og frittstående komfyr.
Videre har kjøkkenet oppvaskmaskin og kombinert kjøl/frys. Rommet har også downlights og plass til spisebord. Et stort vindu med bred vinduskarm, i tillegg til serveringsluke ut mot spisestuen slipper daglyset inn. I tilknytning til entreen er det et nyttig kjølerom som er innredet med hyller.

Stue og spisestue
Eneboligen har en hjemmekoselig stue med hvitmalt himling, panelte vegger og solid tregulv. Vinduer på to sider gir godt lysinnslipp og en oppmurt peis i naturstein bidrar til stemningsfull hygge. Rommet lar seg enkelt møblere med sofagruppe, tv-løsning og andre ønskede komfortmøbler.

Fra stuen fører en stor buet åpning inn til en innbydende spisestue. Spisestuen har malte panelvegger i tidsmessig grønt, parkettgulv med gulvvarme og hvitmalt panelhimling. Store vinduer med bred karm tilfører lys og nostalgisk sjarm, mens en glassdør fører ut til en solrik terrasse. Innerst i spisestuen er det en skjermet krok med plassbygd benk hvor du kan slappe av til nydelig utsikt. Her er det også en serveringsåpning inn til kjøkkenet.

Atelier/hems
I byggets nyere del er det en stor sal med et enormt potensial. Salen blir i dag benyttet som atelier, men er tidligere benyttet som spisesal med plass til langbord til 40 personer. Salen har mønet himling, valnøttfarget gulv og hvitmalte vegger oppbrudd av en fondvegg i mørkegrått. Høytsittende vinduer slipper dagslyset til. I enden fører en loftstrapp opp til en stor hems med plass til både lagring og seng. Under hemsen er det soverom og bod.

Bad
Boligen inneholder et bad og et kombinert bad/vaskerom. Badet i andre etasje er lyst og pent med hvite fliser på vegg og gulv, oppbrudd av en vannrett linje i blått. Innredningen har helstøpt servantplate, underskap med hvite profilfronter, tilhørende overskap og speil med belysning. Rommet har også en dusjnisje og en innfliset benk med åpne hyller. Over benken er det speil.

Vaskerom/Bad
Vaskerommet i første etasje er pent og funksjonelt. Rommet har flislagt gulv med gulvvarme og malte, kalkfargede vegger. En heltre benkeplate med nedfelt utslagsvask danner en fin arbeidsflate og under benken er det opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel. Rommet har også servantmøblement med mørke fronter, speil og frittstående toalett. Det er også klargjort for dusj slik at rommet kan bli ett fullverdig bad.

Soverom og garderobe
Eneboligen har fire store soverom med tilhørende garderobeløsning på tre. Det ene soverommet ligger i tilknytning til atelieret mens de tre andre ligger i andre etasje. Her har det ene soverommet en fin nisje akkurat stor nok til dobbeltseng, og barnerommet har en koselig alkove. Boligen har for øvrig god lagringsplass med bl.a. walk-in-closet, garderoberom, innvendig bod, lagringskott og isolert lagringsloft.

Utstyr

Det er p.t. inngått avtale med selskaper for tv- og internettsignaler med Viasat og Telenor.

Oppvarming – Teknisk

Boligen er elektrisk oppvarmet med varmepumpe, samt gulvvarme i hall, gang, atelier, vaskerom og stue. I tillegg er det peisovn i trappegang og peis i stuen. Ventilasjonen er naturlig. Sikringsskapet har automatsikringer. Videre har boligen en varmtvannsbereder med en kapasitet på 300 liter.

Parkering / Garasje

Det er parkering i dobbelgarasje tilknyttet låve og på romslig gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Privatmegleren. Velkommen til visning!

Uteområde

Eiendommen ligger idyllisk til på «solsiden» av bygda med en fantastisk utsikt over hele dalen. Tomten på hele 3142 mål har skogen som nærmeste nabo og er pent opparbeidet med grusbelagt gårdsplass, brosteinsbelagte gangarealer og en deilig hage med god boltreplass til to- og firbeinte.

Hagen er omgitt av naturlig vegetasjon og er ellers pent beplantet med prydbusker og blomsterbed. Om høsten kan du nyte godt av hagens frukttrær. Hagen har også flaggstang og en flott grillplass hvor vakker solnedgang kan nytes til varmen fra et bål. Grillplassen er for øvrig opparbeidet med steinheller, sittebenker og levegger.

Fra stuen er det utgang til en deilig markterrasse med sol fra morgen til sent på kveld. Terrassen på ca. 37 kvm har tredekke, hvitmalt rekkverk og trapp ned til hagen. Det er god plass til utemøblement og en markise gir svalende skygge.

På nedsiden av boligen ligger en klassisk låve med mange bruksmuligheter. Låven på 293 kvm går over tre plan, med blant annet verksted, lager og tilbygget dobbelgarasje. Utvendig har låven rødmalt panel med hvitmalt staffasje og mur.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon. Dette gjelder for alle eneboliger.

Servitutter

Servitutter i grunn:
Dagboknr.: 406325
Bestemmelse om veg
05.10.1978
Bestemmelse om bruk og vedlikehold.
Gjelder denne registerenheten med flere

Andre registrerte rettigheter til eiendommen:
Dagboknr.: 401097
Bestemmelse om veg
14.03.1968
Rettighetshaver:Knr:0626 Gnr:196 Bnr:25
Rett til vanninntak og vannanlegg.

Vei / Vann / Avløp

Det er offentlig vann til eiendommen ifølge VIVA IKS. Privat avløp.
Det er septiktank for grovvannet og spredegrøfter til vannet.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Kommunen kunne ikke finne kopi av midlertidig brukstillatelse / ferdigattest i sine arkiver. Dette er vanlig for bygninger med eldre byggeår i denne kommunen. Pr. 1 juli 2015 inntrådte det en forandring i PBL § 21-10 femte ledd hvoretter det ikke skal utstedes ferdigattest for tiltak som er omsøkt før reglene om ansvar og kontroll trådte i kraft 1.1.1998. Dette innebærer at kommunene ikke kan kreve ferdigattest for disse tiltakene, og at kommunen skal avvise eventuelle søknader om dette. Plikten til å kreve ferdigattest ble avgrenset til tiltak etter ansvarsreformen 1.1.1998. Det er utstedt ferdigattest for tilbygg i 1982. Attesten ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 1 136 010,- pr 31.12.16
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 3 635 231,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

Eiendommen berøres ikke av en reguleringsplan.

Eiendommen berøres ikke av en bebyggelsesplan.

Eiendommen ligger i Bolig område og LNFR i kommuneplanen. Se kommentar.

Kommentarer:
Eiendommen er ikke regulert, ligger mest i Boligbebyggelse – Nåværende, og litt i LNFR for tiltak basert på gårdens ressursgrunnlag – Nåværende i kommuneplanen. Se kartutsnitt.

Kommuneplanen 2009-2020 ligger ute på kommunens hjemmesider (www.lier.kommune.no), eller følg denne linken
http://kart2.nois.no/lier/Content/Main.asp?layout=lier&time=1395052195&vwr=asv , endre fra Standard kart til Arealplaner og huk av for gjeldende kommuneplan.

Spørsmål ang. ny komm.plan rettes til Sektor samfunn.

For ytterligere informasjon se vedlagte dokumenter fra kommunen.

Hovedbyningen er registrert i SEFRAK-registeret.

Faste, løpende kostnader

Nåværende eier hadde i 2017 et strømforbruk på ca. 29 685 kwh (boligen) og 152 kwh (låven).

Kommunale avgifter vann utgjør kr. 2 950,65,- per år. Det er installert vannmåler som må avleses.

Nåværende eier har bygningsforsikring i Gjensidige Forsikring med polisenr: 82933651. Forsikringspremie per år: 9748,-.

Tveten jordvanning kr. 250,- per år.

Andre utgifter:
– Årsgebyr renovasjon kr. 2 669,-. Fellesløsning.
– Det må påregnes kostnader til strøm, tv, internett, innboforsikring, bygningsforsikring og evt fasttelefon.
– Utgiftene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på internett etc.
– Det må påberegnes kostnader til feiegebyr.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Annen nyttig informasjon

Takstmannen sin beskrivelse og rombetegnelse tar utgangspunkt i dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Meglerforetaket har innhentet originale byggetegninger fra kommunen. Byggetegninger foreligger ikke. Dette er trolig grunnet boligens opprinnelige alder. Det går da ikke å kontrollere hvilke rom som er godkjent for rom for varig opphold.

Det gjøres oppmerksom på at megler har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i «Viktig informasjon for selger og kjøper». Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Selger råder fritt over sin bolig med hensyn til utleie, enten hele eller deler av boligen.

Konsesjon / Odel

Ingen odel. Grunnet tomtens størrelse må det sendes inn grønt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet til kommunen.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens «gi bud-knapp» som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se «Viktig informasjon» i salgsoppgaven.

Solgt ‘som den er’

Eiendommen selges «som den er», jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.
___________________________________________________________________________________

HAR DU SPØRSMÅL?
Ta kontakt med ansvarlig megler John Granly Steen på tlf. 936 93 381 eller john@privatmegleren.no dersom du har spørsmål vedrørende denne boligen.

Trenger du en markedsvurdering av din nåværende bolig? Ta kontakt på ovennevnte epost eller telefon for avtale.

For informasjon om eiendomsmegler John Granly Steen refereres det til: www.johngranlysteen.com

Rapporter annonse

FINN-kode: 120705664

Sist endret: 6. jun 2018 02:59

Referanse: 83180128

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.