Solgt: 1 800 000,-

Øverskogen – Sjarmerende, usjenert fritidseiendom på 2 mål, med praktfull utsikt og herlige solforhold. Ingen boplikt!

Hytte 2 Bedroom 1 Bathroom 89 ft2

Øverskogen - Sjarmerende, usjenert fritidseiendom på 2 mål, med praktfull utsikt og herlige solforhold. Ingen boplikt!

Contact An Agent

Øverskogen – Sjarmerende, usjenert fritidseiendom på 2 mål, med praktfull utsikt og herlige solforhold. Ingen boplikt!

 

For å se alle bildene klikk på linken til finn annonsen:

http://m.finn.no/realestate/leisuresale/ad.html?finnkode=77304168

 

Øverskogveien 13, 3410 Sylling

Prisantydning
2 000 000,-
Primærrom
89 m²
Bruksareal
89 m²
Soverom
2
Bruttoareal
97 m²
Rom
4
Boligtype
Annet fritid
Eieform
Eier (Selveier)
Tomteareal
2 054 m² eiet
Byggeår
1890

Pris på lån

Pris på forsikring


Tilbud på strøm

Tilbud på TV/bredbånd


Visning

  • Ta kontakt med eiendomsmegler ved spørsmål eller privatvisning på tlf 93 69 33 81.

Øverskogveien 13, 3410 Sylling

Om nabolaget

Buss Myrbråtaveien
0.1 km
Tog Vikersund stasjon
26.9 km

* Distanse i luftlinjeLes mer stedet

Fasiliteter

Balkong/Terrasse, Peis/Ildsted, Ingen gjenboere, Barnevennlig, Rolig, Garasje/P-plass, Fiskemulighet, Bademulighet, Innlagt vann, Innlagt strøm, Turterreng, Utsikt, Bilvei frem

Presentasjon Øverskogveien 13

Øverskogveien 13 er en fritidseiendom – opprinnelig et sjarmerende, gammelt småbruk med navn Nygård fra 1890 der andre etasje ble påbygget i 1940. Bruket består av et hovedhus over to plan med kjellerkulp og en driftsbygning av laftet tømmer. Eiendommen ligger idyllisk til med en sjeldent vakker utsikt over Holsfjorden mot Sollihøgda, og med nydelige solforhold gjennom dag og kveld. Solen kan nytes i en stor, deilig hage eller på to terrasser. Det er parkeringsplasser på tomten.

I hovedhuset er det nyere, sidehengslede vinduer i første etasje og en nyere kjøkkeninnredning. Dog må det påregnes en del kostnader/oppgradering av vinduer, trekledning, overflater, innredninger og utstyr. Boligen har en stue med spiseplass og ildsted i hver etasje, et dusjrom og et separat wc-rom. Et tidligere kjøkken benyttes i dag som vaskerom. Videre er det to soverom, hvor begge har plassbygd skap og ildsted.

Eiendommens kvaliteter:
– Sjarmerende fritidseiendom på over 2 mål.
– Det er biloppstillingsplasser på tomt.
– Deilig hage med mange muligheter.
– Takterrasse og nyere terrasse.
– Praktfull utsikt over Holsfjorden.
– Eiendommen har nydelige solforhold.
– Entré med åpen garderobeløsning.
– Kjøkken med plass for lite spisebord.
– Kjøkken som benyttes som vaskerom.
– To stuer med ildsted og spiseplass.
– Dusjrom og ett separat wc-rom.
– To soverom, ett med plassbygd skap.
– Sikringsskap med automatsikringer.

INGEN BOPLIKT I KOMMUNEN!

Beliggenhet

Fritidsboligen ligger i et landlig og hyggelig område på Øverskogen, få minutters kjøring fra Sylling i Lier kommune. Eiendommen har grense mot skogen og kort vei til idyllisk badeplass ved Holsfjorden. Her er det flott friområde/badeplass (Svangstrand) med sandvolleyballbane, badeflåte, grillplass og turveitrasé til Altanåsen. Det er kun 3 minutters kjøring til vakkert beliggende og solrik badestrand i Holmenvika ved Holsfjorden.

Finnemarka ligger ca. 1 km fra boligen og byr også på flotte tur- og friluftsområder gjennom hele året. Fra eiendommen er det ca. 10 min til Asdøljuvet. Området har ellers nærhet til offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Det er ellers kort vei til lekeplass, skøytebane, lysløype, skiløyper, golfbane og ridesenter.

Ved skolen i Sylling er det idrettshall, naturgressbane og friidrettsbane rundt. Det er planer om å bygge kunstgressbane på fotballanlegget. I tillegg er det treningsfelt, ballbinge med kunstgress og aktiviteter for barn og ungdom.

Servicetilbud

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Spar i Sylling og Kiwi på Lyngås. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Liertoppen kjøpesenter et rikt utvalg. I tillegg byr Vikersund og Drammen på varierte, bymessige fasiliteter.

Ved å benytte bil tar det ca. 9 min til Sylling, 23 min til Liertoppen, 25 min til Vikersund, 26 min til Drammen, 27 min til Asker og 32 min til Sandvika.

Byggemåte

Kjellerkulp, med noen støpte yttervegger og vegger med kulestein. Det er ikke støpte gulv. Vann/avløpsrør kommer inn i kjellerkulpen. Det er montert en elektrisk panelovn i rommet, sannsynligvis som frostsikring. Trebjelkene over kjeller, tildekket med «sydde mineralullsmatter». For øvrig steingulv, med tilfarere og med grunnmur av sablestein. Gulv på kjøkken er rehabilitert, ved at gammelt gulv ble revet. Det ble støpt nye gulv, og det er lagt tregulv på tilfarere over murgulvet. Tilbygget/inngang/dusjrom er fundamentert på støpte peler. Nyere tak, pipe og verandaer. Det er tømmerkjerne i første etasje.

For ytterligere informasjon se vedlagt takst i salgsoppgaven.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 89 kvm, Bruksareal: 89 kvm, Bruttoareal: 97 kvm

1.Etasje
Bta.: 52 kvm.
Bra.: 48 kvm.
P-rom: 48 kvm.
P-rom inneholder: Entré, trapperom, dusjrom, stue, kjøkken, wc og soverom.

2.Etasje
Bta.: 45 kvm.
Bra.: 41 kvm.
P-rom: 41 kvm.
P-rom inneholder: Gang, stue, kjøkken og soverom.

Standard

Entré
Entreen er innredet med malt, originalt tregulv og panelte vegger i dus, grønnfarge. Himlingen er panelt og delvis hvitmalt. Rommet har åpen garderobeløsning og god plass for ytterligere oppbevaringsmøblement. Det er også trapp til etasjen over.

Kjøkken
Kjøkkenet er koselig med nyslipt furugulv og panelte vegger i smakfull blå farge. Kjøkkenet er lutet og såpevasket. Rommet har to vinduer som gjør rommet lyst og luftig, samt en hyggelig frokostplass. Innredningen ble montert for 5-6 år siden og består av skuffer og skap under heltre benkeplate med vaskekum. Frontene er lyse og profilerte. Videre er et plassbygde skap i samme farge som veggene, og ventilator.

I andre etasje er det et gammelt kjøkken som i dag benyttes som vaskerom. Her er det plassbygd innredning med skap og skuffer, en liten vaskekum og vaskemaskin.

Stuer
Fritidsboligen har stue i begge etasjer. Stuen som ligger i første etasje har store sprossevinduer som ivaretar den flotte fjordutsikten og slipper godt med dagslys inn. Rommet har lutet og såpevasket furugulv og panelte overflater i lys gulfarge for øvrig, hvor himlingen har synlige dragere. Her er det vedovn for ekstra varme, samt plass for både sofagruppe og spisebord.

Stuen som ligger i etasjen over har en vedovn som er montert i nyere tid. Rommet har laminatgulv, panelte vegger i kledelig farge og noe skråhimling. To vinduer sørger for godt lysinnslipp. Stuen har et plassbygd skap, samt plass for sofaløsning med tilhørende møblement og et lite spisebord. Rommet kan eventuelt benyttes som et ekstra soverom.

Bad/wc
Boligen inneholder et dusjrom og et separat wc-rom i første etasje. Dusjrommet er innredet med blått belegg på gulv, lyse fliser på veggene og panelt himling. Wc-rommet har belegg på gulv og malte vegger. Videre er det enkel servant, veggskap og toalett.

Soverom og garderobe
Fritidsboligen har ett soverom i hver etasje, hvor soverommet som ligger i andre etasje har vedovn og plassbygd skap. Det er også et plassbygd skap i stuen.

Møblering

Noe møbler kan følge etter avtale med selger.

Oppvarming – Teknisk

Boligen er elektrisk oppvarmet med panelovn og har vedovn i stuen i første etasje. I andre etasje er det en forholdsvis ny vedovn i stuen og en gammel vedovn på soverommet. Ventilasjon er basert på naturlig oppdriftsventilasjon. En liten varmtvannsbereder er plassert i toalettrommet.

Videre er det el-anlegg med automatsikringer og jordfeilbryter som nylig er kontrollert av elektriker med EL-garanti. Hovedtavlen er montert i gangen i andre etasje. Det er tilgang til vann og septikanlegg som er felles med naboen, hvor septikanlegget er forholdsvis nytt.

Parkering / Garasje

Det er biloppstillingsplasser på privat tomt. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra PrivatMegleren. Velkommen til visning!

Uteområde

Tomten ligger idyllisk til med praktfull utsikt over Holsfjorden mot Sollihøgda og nydelige solforhold. Eiendommen er opparbeidet med gress, prydbusker, hekk og diverse beplantning. I tillegg finnes det en gammel låve på tunet med en tømmerkjernet og et gammelt steingjerdet som vender mot et vakkert, nyhogd skogsområde. For øvrig er den deilige hagen velegnet for å dyrke eller plante kjøkkenhage etc. Boligen har både en nyere treterrasse og en takterrasse i andre etasje.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. Dette gjelder for alle fritidseiendommer.

Servitutter

Ingen servitutter er registert.

Eiendommens rettigheter:

Dagboksnr.: 851667
BESTEMMELSE OM VEG
Rettighet hefter i: 0626 / 189 / 10 / / fra Lier kommune
Kan ikke slettes uten samtykke

Vei / Vann / Avløp

Vann fra borehull ca. 57 meter ned til grunnvannet med pumpe som er plassert i kjeller på nabohus. Fra kjeller i nabohus går det vannledninger til kjeller i denne eiendommen som selges.

Avløp med septiktank som er felles sammen med naboen. Forholdsvis nytt anlegg fra 1990 tallet. Spredegrøft som deles med to andre eiendommer.

Eiendommen er ikke tilkoblet offentlig vann og avløpsnett ifølge Lier kommune. Det er privat avløpsløsning.
Anleggstype: Slamavskiller felles med gnr. 189/10 i Lier.
Tot. slamvolum m3: 6.
Min. tømmefrekvens, jfr. lokal forskrift: Hvert 2.år.
Sist tømt: 10.12.2015.
Slamtømming kr. 3 373,- pr. tømming.
Tilsyn av avløpsanlegg: kr. 500,- pr. år.

Eiendommen har tinglyst veirett fra hovedvei over naboens eiendom til boligen. Kjøper må påregnes måking av veien og evt. vedlikehold av veien.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det er ikke utstedt ferdigattest eller midl. brukstillatelse for bygningen. Detter er normalt for eldre eiendommer i kommunen.

Ligningsverdi

Ligningsverdi som primærbolig og sekundærbolig er innhentet men ikke mottatt.

Reguleringsforhold

Eiendommen berøres ikke av en reguleringsplan.
Eiendommen berøres ikke av en bebyggelsesplan.
Eiendommen ligger i LNFR-område i kommuneplanen.

Kommuneplanen 2009-2020 ligger ute på kommunens hjemmesider (www.lier.kommune.no), eller følg denne linken: http://kart2.nois.no/lier/Content/Main.asp?layout=lier&time=1395052195&vwr=asv , endre fra Standard kart til Arealplaner og huk av for gjeldende kommuneplan.

Mail fra Hans Furuvold Byggesaksbehandler i Lier kommune:
Har hatt besøk av eier, og hun ville at jeg skulle sende en bekreftelse på at fritidsboligen kunne bruksendres til bolig senere. Det er i kommuneplanens bestemmelser for Øverskogen gitt mulighet for å etablere to boenheter pr. år uten at det trengs å søke dispensasjon. Derfor vil en bruksendring ligge innenfor denne bestemmelsen. Bruksendring fra fritidsbolig er søknadspliktig med ansvarsrett, og bestemmelsene i teknisk forskrift må oppfylles.

Faste, løpende kostnader

Bygningsforsikring via IF forsikring.

Andre utgifter
– Årsgebyr renovasjon kr. 2 561,-. Fellesløsning m/hjemmekompostering.
– Det må påregnes kostnader til strøm, tv, internett, innboforsikring, snømåking av veien til huset, vedlikehold av felles septiktank og vedlikehold og strøm for felles vannpumpe og evt fasttelefon.
– Utgiftene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på internett etc.
– Det må påberegnes kostnader til feiegebyr og tømming av avløpsanlegg.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter.

Det har vært kontroll fra brannvesenet i juli 2016 og vedovnene ble da godkjent. Den øvre delen av pipeløpet er av nyere dato og det var ønskelig at det resterende pipeløp ble fornyet på sikt.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i «Viktig informasjon for selger og kjøper». Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Eiendommen har hovedsakelig vært benyttet som fritidseiendom men har periodevis også vært benyttet som helårsbolig.

Eiendommen er registrert i SEFRAK-registeret. Se vedlegg i salgsoppgaven for ytteligere informasjon.

Konsesjon / Odel

Ingen konsesjon eller odel.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens «gi bud-knapp» som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se «Viktig informasjon» i salgsoppgaven.
_________________________________________________________________________________

HAR DU SPØRSMÅL?
Ta kontakt med ansvarlig megler John Granly Steen på tlf. 936 93 381 eller john@privatmegleren.no dersom du har spørsmål vedrørende denne boligen.

Trenger du en markedsvurdering av din nåværende bolig? Ta kontakt på ovennevnte epost eller telefon for avtale.

For informasjon om eiendomsmegler John Granly Steen refereres det til: www.johngranlysteen.com

Solgt ‘som den er’

Eiendommen selges «som den er», jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Omkostninger

2 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
9 200,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
199,50 (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
45 000,- (Dokumentavgift)
——————————————————–
55 449,50 (Omkostninger totalt)
——————————————————–
2 055 449,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 626
Gårdsnr: 189
Bruksnr: 35

Rapporter annonse

FINN-kode: 77304168

Sist endret: 7. nov 2016 02:24

Referanse: 83150224

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.