Solgt: 4 500 000,-

Brakerøya/Drammen Sentrum – Enebolig over 3 plan med 5 soverom/gjesterom og 2 bad. Carport som har plass til 2 biler. Store og romslige stuer og enkelte soverom. Takterrasse. Sentral beliggenhet med nærhet til alle servicetilbud og togstasjon!

Enebolig 4 Bedroom 2 Bathroom 1 Garage 168 ft2

Brakerøya/Drammen Sentrum - Enebolig over 3 plan med 5 soverom/gjesterom og 2 bad. Carport som har plass til 2 biler. Store og romslige stuer og enkelte soverom. Takterrasse. Sentral beliggenhet med nærhet til alle servicetilbud og togstasjon!

Contact An Agent

Brakerøya/Drammen Sentrum – Enebolig over 3 plan med 5 soverom/gjesterom og 2 bad. Carport som har plass til 2 biler. Store og romslige stuer og enkelte soverom. Takterrasse. Sentral beliggenhet med nærhet til alle servicetilbud og togstasjon!

For å se alle bildene klikk på linken til finn annonsen:

https://www.finn.no/realestate/homes/ad.html?finnkode=120404840

 

Hofgaards gate 10, 3012 Drammen

Boligtype
Enebolig
Soverom
5
Primærrom
168 m²
Bruksareal
170 m²
Eieform
Eier (Selveier)
Energimerking
G – oransje
Rom
7
Tomteareal
166 m² (eiet)

Presentasjon Hofgaards gate 10

Opplev boligen i en unik 3D animasjon. Kopier denne linken inn i din nettleser og nyt denne unike boligen!

Hofgaards gate 10 er en pen enebolig over tre plan. Eiendommen har en sentral beliggenhet med gangavstand til togstasjon, fine rekreasjonsområder og et rikt servicetilbud. Boligen har en skjermet takterrasse hvor solen kan nytes i rikelig monn. Det er parkering i dobbel carport.

Innvendig har boligen store, romslige rom som blant annet en trivelig stue og en spisestue med god plass til langbord og annet møblement. Videre har eneboligen to pene bad hvorav ett med boblebadekar og opplegg for vaskemaskin. Boligen har ellers hele fire gode soverom og et innredet rom – perfekt til gjesterom. Det er rikelig med lagringsplass i boder og delvis innredet kjeller.

HØYDEPUNKTER
– Enebolig over tre plan i sentralt område.
– To biloppstillingsplasser i carport.
– Takterrasse med og gode solforhold.
– Entré med skyvedørsgarderobe.
– Plassrikt kjøkken med spiseplass.
– Trivelig stue med godt lysinnslipp.
– Spisestue med plass til langbord.
– To bad, ett med deilig boblebadekar.
– Opplegg for vaskemaskin på badet.
– Fire gode soverom og ett gjesterom.
– Boligen har rikelig med lagringsplass.
– Sikringsskap med automatsikringer.

Beliggenhet

Eiendommen har en særdeles sentral beliggenhet på Brakerøya i Drammen Sentrum. Herifra er det kort gange til byens pulserende sentrum og uteliv, eller den vakre elvepromenaden med både utendørs servering, grønne lunger og badestrender. Det er lekeplass og fotballbane ved klubbhuset til Sparta/Bragerøen, og banens dekke blir islagt hver vinter. På CC tomta finner du SATS, Drammens fine treningsstudio.

Legg gjerne turen via Ypsilon til Union Brygges urbane mangfold hvor det bys på restauranter, kafeer, rockescene og et spennende kulturliv. På Papirbredden finner du også Campus Drammen – en av landets mest moderne kunnskapsparker. HBV har et bredt studietilbud innenfor en rekke attraktive retninger. I tillegg er det kort vei til Drammensbadet – Norges største badeanlegg, Drammenshallen og idrettsparken på Marienlyst med fotballbaner og skøyteis.

Ønsker du å utfordre alpinkunnskapene er du en liten biltur unna Drammen Skisenter på Åssiden. I området ligger også hallen til Drammen Tennisklubb med fire baner. Vil du heller la deg inspirere av skogens magi kan du legge turen til «Sikksakken» bak sykehuset og ta deg innover i Bragernesåsens flotte turområder. Her venter både Åspaviljongen og Spiralen med herlige utsiktspunkter.

Servicetilbud

Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi og Meny Brakerøya. Nye CC Drammen er ferdigstilt i senere tid og byr på storhandel og småhandel under samme tak. Det er også kort vei inn til Drammen sentrum med gågatene, torget, Magasinet og Torget Vest.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste holdeplass er Brakerøya som ligger ca. 1 minutts gange fra boligen. I tillegg er det kort vei Brakerøya stasjon, noe som gjør pendling mot Oslo/Kongsberg enkelt. Ved å benytte bil tar det ca. 3 min til Drammen sentrum, 6 min til Gulskogen, 11 min til Liertoppen, 32 min til Oslo S og 60 min til Oslo lufthavn.

Fra eiendommen er det gangavstand til Bragernes barneskole og Børresen ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder og et godt utvalg av barnehager. Universitetet i Sørøst-Norge har en av landets mest moderne lokaler på Papirbredden som ligger helt nede ved elva. Her finner du også restauranter, kafeer, rockescene og kulturliv vegg i vegg.

Bygninger

Enebolig over 3 plan med carport.

Byggemåte

Opprinnelig byggeår er i henhold til kommunen 1886. Takstmannen anslår byggeår på nåværende konstruksjon til å være ca. 1940 ifølge opplysninger fra digitalarkivet. Det foreligger byggetegninger fra tilbygg/ombygning 1994, disse byggetegningene ligger vedlagt i salgsoppgaven. Grunnmasser av sand, jord og leire. Bygget er sannsynlig fundamentert med faste masser. Støpt betongplate med kjellervegger av multimur og betong som ligger under bakkenivå. Bindingsverksvegger bygget etter tidligere krav og standard. Stående kledning. Vinduer med varierende alder. De fleste vinduene er fra 1994, mens enkelte er fra 2013. Hovedsakelig saltak-konstruksjon med 2 oppløft hver sin vei. Takrenner og nedløp i plastbelagt stål. Yttertak med undertaksplater, sløyfer, lekter + dobbelkrum takstein. Carport med plass til 2 stk. parkeringsplasser. Dreneringsvannpumpe i kjeller (en til dreneringskum og en til tidligere sluk i gulvet i nest innerste rom i kjeller). I forbindelse med oppussing i 1994 ble eldre del også renovert. De fleste vinduene ble byttet. Det meste over kjellernivå ble oppgradert i 1994. I 1994 ble strømledninger fra strømskapet oppgradert det samme med sanitæranlegget. Det er blitt montert nytt plast vannledning hovedtilførsel til huset for ca. 10 år siden.

For ytterligere informasjon se vedlagt protakstrapport.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 168 kvm, Bruksareal: 170 kvm, Bruttoareal: 182 kvm

1.Etasje
Bta.: 91 kvm.
Bra.: 86 kvm.
P-rom: 86 kvm.
P-rom inneholder: Stue: 28 kvm. Spisestue: 14 kvm. Kjøkken: 13,5 kvm. Soverom: 13,5 kvm. Bad: 3,5 kvm. Hall: 10 kvm. Vindfang: 3 kvm.

2.Etasje
Bta.: 91 kvm.
Bra.: 84 kvm.
P-rom: 82 kvm.
P-rom inneholder: Soverom 1: 17,5 kvm. Soverom 2: 23 kvm. Soverom 3: 11,5 kvm. Gjesterom: 4 kvm. Hall: 14,5 kvm. Bad: 7 kvm.
S-rom: 2 kvm.
S-rom inneholder: Bod.

Standard

Entré
Via gangdør i carport kommer du inn til et koselig, skjermet inngangsparti med trapperepos og hvitmalt rekkverk. Entreen gir et hyggelig førsteinntrykk av boligen og er pent innredet med gyllent laminatgulv og malte veggflater. Dagslys slippes inn via glass i ytterdør. En åpen garderobeløsning og en skyvedørsgarderobe med speil bidrar til god oppbevaringsplass og økt romfølelse.

Kjøkken
Boligens plassrike brukskjøkken har laminat på gulv og god plass til spisebord. Innredningen har hvite, profilerte fronter og fine detaljer som åpne hjørnehyller og vitrineskap med blyglassvinduer. Over lys benkeplate med dobbel oppvaskkum er det hvite fliser med dekor. Videre har kjøkkenet ventilator, opplegg for oppvaskmaskin, samt koketopp og stekeovn i integrert utførelse.

Stue og spisestue
Boligen har en trivelig stue og spisestue med kremgule vegger og laminatgulv. I stuen bidrar en varmepumpe til jevn temperatur gjennom hele året, og vinduer på en side slipper dagslyset til. Rommet lar seg enkelt møblerer med sofaløsning og tilhørende tv-møblement.
Fra stuen fører en tofløyet dør med vakre blyglassvinduer inn til en romslig spisestue. Spisestuen har plass til langbord og det som hører med av møblement, mens et vindu gir godt lysinnslipp. Rommet er direkte tilknyttet kjøkkenet.

Bad/vaskerom
Boligen inneholder to bad, ett i første etasje og ett i andre etasje. Badet i første etasje ligger i tilknytning til hallen og fremstår som lyst og pent. Rommet fra 1994 har hvitsjatterte vegg- og gulvfliser, gulvvarme og et høytsittende vindu som slipper dagslyset til. Innredningen består av heldekkende servant, underskap med lyse, profilerte fronter og speilskap med belysning. Videre har badet frittstående toalett og dusjkabinett med skyvedører.

Bad 2
Badet i andre etasje er funksjonelt og passer hele familien. Rommet har hvite, delikate fliser med grå dekor, høytsittende vindu og en romslig innredning med heldekkende servant. Videre har badet downlights, bidé og opplegg for vaskemaskin. Toalettet er vegghengt og et innfliset boblebadekar innbyr til avslapning og velvære.

Soverom og garderobe
Eneboligen har fire soverom og et innredet rom som kan benyttes som gjesterom. Tre av soverommene har svært god størrelse og er innredet med romslige skyvedørsgarderober. Boligen har for øvrig god lagringsplass med bl.a. skyvedørsgarderobe i entré, bod i andre etasje og flere kjellerrom.

Utstyr

Det er p.t. inngått avtale med selskaper for tv- og internettsignaler med Canal Digital og NextGenTel.

Oppvarming – Teknisk

Boligen er elektrisk oppvarmet med varmepumpe, gulvvarme og panelovner. Det er pipeløp i boligen. Ventilasjonen er naturlig supplert med mekanisk avtrekk fra kjøkken og begge bad. Sikringsskapet har automatsikringer. Det elektriske anlegget fra 1994/1995 ble delvis oppgradert i 2013 av Ing. Ivar Mathisen AS. Varmtvannsberederen fra Høiax har en kapasitet på 300 liter. Videre har boligen downlights og er tilknyttet boligalarm fra Sector Alarm.

Parkering / Carport

Det er parkering i dobbel carport med elektrisk port. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Privatmegleren. Velkommen til visning!

Uteområde

Terrasse på bakkeplan og utvendig dokkestue/bod står på kommunens eiendom. Selger har benyttet kommunens eiendom som hage i selgers eiertid. Kommunen eller evt. fremtidig eier eiendommen kan til enhver tid be eier av Hofgaards gate 10 og fjerne terrassen på bakkeplan og utvendig dokkestue/bod.

Over carporten er det i senere år etablert en takterrasse på ca. 13 kvm. Takterrassen ligger godt skjermet mellom boligene og er oppført i tilsvarende stil som markterrassen i hagen. Det er fint utsyn til hagen og solen kan nytes i rikelig monn.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon. Dette gjelder for alle eneboliger.

Servitutter

Ingen registrerte servitutter eller andre registrerte rettigheter til eiendommen.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vann og avløp ifølge Drammen kommune.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Kommunen kunne ikke finne kopi av midlertidig brukstillatelse / ferdigattest i sine arkiver. Dette er vanlig for bygninger med eldre byggeår i denne kommunen. Pr. 1 juli 2015 inntrådte det en forandring i PBL § 21-10 femte ledd hvoretter det ikke skal utstedes ferdigattest for tiltak som er omsøkt før reglene om ansvar og kontroll trådte i kraft 1.1.1998. Dette innebærer at kommunene ikke kan kreve ferdigattest for disse tiltakene, og at kommunen skal avvise eventuelle søknader om dette. Plikten til å kreve ferdigattest ble avgrenset til tiltak etter ansvarsreformen 1.1.1998. Det er utstedt ferdigattest for riving og tilbygg fra 1994. Det er utstedet ferdigattest for tilbygg-carport med takterrasse i 2017. Ferdigattestene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 1 036 713,- pr 31.12.16
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 3 317 481,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

KOMMUNEPLANER
Id: 335.
Navn: Kommuneplanens arealdel 2014-2036.
Plantype: Kommuneplanens arealdel.
Status: Endelig vedtatt arealplan.
Ikrafttredelse: 05.10.2015.
Bestemmelser: http://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/0602/Dokumenter/VedtaksDokumenter/KP_335_B20151015.pdf.
Lovmerknad: PBL 2008.
Delarealer:
Delareal, 167 m.
Arealbruk, Næringsbebyggelse, Nåværende.

KOMMUNEDELPLANER
Id: 503.52.
Navn: Kommunedelplan sentrum.
Plantype: Kommunedelplan.
Status: Endelig vedtatt arealplan.
Ikrafttredelse: 30.05.2006.
Bestemmelser: http://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/0602/Dokumenter/VedtaksDokumenter/PLA052_Bestemmelser_20060530.pdf.

REGULERINGSPLANER
Id: 51/8_1.
Navn: REGULERINGSPLAN FOR DEL 1, BRAKERØYA SENTRUMSRING, PARSELL BRAGERNES.
Plantype: Eldre reguleringsplan.
Status: Endelig vedtatt arealplan.
Ikrafttredelse: 18.02.1997.
Bestemmelser:
http://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/0602/Dokumenter/VedtaksDokumenter/B19970218_3.PDF.
http://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/0602/Dokumenter/VedtaksDokumenter/B19970218_5.PDF.
http://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/0602/Dokumenter/VedtaksDokumenter/B19970218_2.PDF.
http://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/0602/Dokumenter/VedtaksDokumenter/B19970218_1.PDF.
Delarealer:
Delareal, 161 m.
Formål, Forretning/Kontor.
Feltnavn, FK1.
Delareal, 6 m.
Formål, Gate med fortau.
Feltnavn, Tk1.

For ytterligere informasjon se vedlagte reguleringskart med bestemmelser, kommuneplan, samt diverse dokumenter fra kommunen.

Eiendommen er registret i Sefrakregisteret.

Faste, løpende kostnader

Nåværende eier hadde i 2017 et strøm/nettleie forbruk på ca. kr. 30 000,-.

Kommunale avgifter vann og avløp utgjør kr. 16 173,- per år. Det er installert vannmåler som må avleses.

Nåværende eier har bygningsforsikring i Vardia forsikring.

Andre utgifter:
– Årsgebyr renovasjon kr. 3 336,-. Standard.
– Det må påregnes kostnader til strøm, tv, internett, innboforsikring, bygningsforsikring og evt. fasttelefon.
– Utgiftene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på internett etc.
– Det må påberegnes kostnader til feiegebyr.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser og rombetegnelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter. Takstmannen sin beskrivelse og rombetegnelse tar utgangspunkt i dagens bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Meglerforetaket har innhentet byggetegninger fra kommunen. Det foreligger ikke byggetegninger fra byggeår, men det foreligger tegninger for tilbygg til boligen samt carport. De tegninger Drammen kommune har utlevert ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere spørsmål kontakt megler.

Det er innhentet opplysninger fra brann/feiervesen på eiendommen som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i «Viktig informasjon for selger og kjøper». Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Selger råder fritt over sin bolig med hensyn til utleie, enten hele eller deler av boligen.

Konsesjon / Odel

Ingen konsesjon eller odel.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har ikke tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens «gi bud-knapp» som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se «Viktig informasjon» i salgsoppgaven.

Solgt ‘som den er’

Eiendommen selges «som den er», jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.
___________________________________________________________________________________

HAR DU SPØRSMÅL?
Ta kontakt med ansvarlig megler John Granly Steen på tlf. 936 93 381 eller john@privatmegleren.no dersom du har spørsmål vedrørende denne boligen.

Trenger du en markedsvurdering av din nåværende bolig? Ta kontakt på ovennevnte epost eller telefon for avtale.

For informasjon om eiendomsmegler John Granly Steen refereres det til: www.johngranlysteen.com

Salgsoppgaven beskriver vesentlig informasjon om eiendommen, inkludert kjente feil og mangler

Ta kontakt med megler for komplett salgsoppgave

Hofgaards gate 10, 3012 Drammen

Kart

Rapporter annonse

FINN-kode: 120404840

Sist endret: 8. aug 2018 09:15

Referanse: 83180163

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.